ma 17.1.2011 golfia

Tavan mukaan lähdettiin vasta 9.30 ja 5 hengen porukallakin ollaan pelattu 15.00 mennessä, jolloin Yaser hakee. Nyt oli sitten kisa, vaikka nämä Kuusamon vesselit kyllä kisaavat näköjään aina. Kun reikäpeli ei oikein onnistu kolmelta, otettiin sitten lyötipeli. MInä sain hyvitystä reilun 15v ikäeron ja 10 pinnaa huonomman tasurin vuoksi, että aloitin punaisilta, mikä täällä tarkoittaa punaiseksi maalattuja Nefertitin pienoispatsaita. Tämä faaraonvaimo eli sitä aikaa, jota Waltari kuvaa SINUHEssa ja hänen tunnettu, kaunislinjainen ylävartalon käsittävä patsaansa löydettiin vasta meidän ajallamme (vuosiluvun voi tarkistaa netistä jostakin) ja saksalaislöytäjä vei sen Saksaan. Iso osa täällä esiin kaivetuista töistä, patsaista ja muista muinaisista esineistä ryövättiin Euroopan ja USAn museoihin ja yksityisiinkin kokoelmiin. Nyt niitä on vähitellen, mutta pieniä määriä, alettu palauttaa.

Onhan tapahtunut semmoinenkin juttu, että joku kuningas tms pomo (Nasser?) täällä on lahjoittanut kivileijonat Moskovaan, jonkun ystävyyskuvion aikana. Näin siitä tv:ssä jonkin tarinan hiljattain.

Peli meni odotusten mukaan, Helge voitti 97, Tuomo 103 ja minä 107 lyöntiä. Numerot ovat muistin varaisia, mutta oikeansuuntaisia. Minulla lähti avaukset hyvin, pitkiäkin ja kohtalaisen suoria useat. Mutta kun sitten lähipeli on surkeaa, ei tulosta synny. Bogia ja tuplaa tyypillisesti. Pojat teki useita pareja, Hege 4-5 peräkkäin ja siis pääsivät puttaamaan birkkujakin, ilman mainittavaa menestystä. Sää oli aika viileä, johtui siitä että hyvin harvinainen pilvimatto kattoi taivaan. En muista koskaan nähneeni näin pilvistä,  vaikkakin poutapilveä. Tuuli puhalsi pois savun, johon aamulla kiinnittyi huomio. Polttavat sokeriruokoviljelmiä korjuun jäljiltä. Ohimennen nähtiinkin ruokokorjuuta ja pikku vetureita lastia odottamassa kapearaiteisilla.

Pienet ovat ympyrät täälläkin. Kun Yaser tuli hakemaan, oli hänellä peräkontissa minulle viinipaketti, jonka oli nostanut sinne käydessään ostamassa hiukopalaa Heinin kuppilan nurkalta. Tämä oli tunkenut lootan autoon, pois omista nurkistaan. Säästyin yhdeltä turhalta autokeikalta.

Loppuhalausten myötä annoin Annelle matkaan täältä ostamani aurinkorasvan. Apteekki nimitti tavaraa ostovaiheessa LANCOME-nimellä, mutta tuotteessa lukee LAMCONE. Heidän tytär on alalla ja myy samoja, mutta aitoja tuotteita ja hänelle malli meneekin, terveisiä vaan.

Olipas kivaa, kun oli valmista ruokaa, vihanneskeittoa, ettei tarvitse pelin jälkeen lähteä etsimään sapuskaa tai ravintolaa. Aika kuluu pieniin nokosiin, tämän naputteluun, ristisanoihin ja lukemiseen sekä usein telkkarin katseluun. Nyt tulee viikon paussi peleihin, mutta sitten pitäisi joitakin pelimiehiä ja -naisia tulla taas, kertoivat kentällä.