la 6.11.2010

Olin hiukan ostoksilla. Ensin nostin pankista rahaa ja maksoin isäntä-Caballalle toisen kuun vuokran 1600LE. Hän pyysi maksamaan ennakkoa vedoten rahapulaansa. Eilen tarkistin asioita ja hän ei vaadi mitään lisämaksua vaikka 4 h majoittusikin yhtäaikaa. Kysyi vain mahdutteko? Siinä on vastaus myös kysymykseen, voiko luonani majoittua ja vastaus on että aina kun petejä on vapaana otan vieraita majoitukseen pikkurahasta. Huomioiden sen, että on 2 makkaria, 1 vessa ja suihku ja parisängyt. Yhteyttä vaan kommentilla näihin jorinoihin ja sähköposti mukaan. En tässä tarkoita ruveta hotellien kanssa kilpailemaan ja itse tienaamaan, vaan yritän houkutella juttu- ja golfseuraa.  Naisille olen turvallista seuraa, 70 mittarissa ja seksistä ei tietoakaan, se on enää kaunis muisto. Toki olen iloinen kaikista kontakteista, kommenteista ja yhteydenotoista täällä. Olen valmis "yksityisoppaaksi" tammikuussa jolloin olen ilman matkaseuraa. Golfinkin voi täällä aloittaa helposti.

Hinnoista hiukan.

Forexin sivuilta poimittuna ennen matkaa oli kurssi tällainen:

1 egyptin punta eli LE = 0,14 €

5                                   0,72

10                                1,44

25                                3,61

50                                7,22

100                           14,43

Valuutan merkki pitäisi kirjoittaa kuten eng punta ja E, mutta usein koneessa ei ole punnan merkkiä ja se on korvattu kirjaimella L.

Pullo viiniä valtionkaupassa maksaa 60LE eli 8,66€, hauskaa on että Finelandia Vodka maksaa myös saman hinnan.

Kassillinen syötävää vihannes-hedelmäputiikissa sisälsi:

2 persimoni, 1 hunajameloni, pieni, 2 mandariinia, 1 appelsiini

2 isoa sipulia, 2 bataattia, 5 pikkusipulia tuoreena varsineen

Koko homma maksoi lopulta 12LE. Tarjosin ensin 10 mutta myyjän naama meni vinoon ja oikeni kun panin kännyyn vielä 2. Edellisvuonna samanlainen satsi maksoi huijarikauppiaalla 40 tinkimisen jälkeen.

Veli Aleksanteri soitti ja kertoi tulevansa ensi lauantaina ryhmän kanssa, menevät suoraan laivalle. Su me mennään mukaan aamusta Karnakin kierrokselle, sieltä laivalle. Illalla nähdään Esnan sulku Niilissä joka lienee hieno kokemus sekin. Yö laivassa järjestyi Velin avulla, ruokailut ja matka maksaa jotakin, ilmeisesti risteilyn erikois-päivähinta, kun ollaan yksi yö ja jäädään Edfun temppeliin. Sieltä omin nokkinemme takaisin.