Nibbe, Nippe !

 

Hassunhauskaa taas kokea, miten pitkämuistista porukka Egyptissä on, sillä äskenkin lyhyellä 400m kävelyllä sain useita tervehdyksiä ”welcome back” ja pari nimituttua ajoi ohi mp:llä ja moikkasivat, Hamdy naapurista ja Ali kaivauksilta, molemmat Abdyn kavereita. Sattui vielä autollaan Hannun kuski Ahmed ja sain häneltä numeron uuteen kännyyni. Vähitellen alkaa sekin verkosto kutoutua, kun sain Pädeltä Mahrusin numeron ja terkut Tiinalta. Parturin numero piti käydä hakemassa Gaddisin aulasta. Hänellä kun ei ole asiakkaita ja tulee sopimuksen mukaan mua hoitelemaan, jalkahoito ja parturointi, tarvittaessa myös hieronta.

 

wb%20elikot%20ym%20003.jpg

 

Päivin kotikadulla savimuuri suojaa taloa, mutta sen takana olevaa tilaa ei voi käyttää mihinkään. Lienee muistuma entisistä kylämäisemmistä oloista. Huomaa verellä tehdyt käsijäljet, jotka liittyvät teurastusjuhlaan.

 

Saatoin tehdä virheen mutta nyt ainakin kaikki mukulat lähikaduilla osaavat huutaa Nibbe tai Nippe. En osaa olla sanomatta nimeäni kun lapsi sitä kysyy, sillä siitä aina keskustelut aloitetaan. Kun kävin Päivillä suihkussa, koko katu raikui nimestäni ja isot pojat tulivat kättelemään. Meille muodostui leikki, kun aluksi pelottelin lapsia pihdeillä, joilla autan pukeutumista, kun jalka ei vielä pelitä kunnolla ja se on muutoinkin mukava ja säästää kumartumisilta. Se oli mukana suihkureissulla ja sitten tartuin lapsia vaatteista ja napsutin pihtiä kuin koira leikojaan. Ja se oli kivaa muksuista. Nyt sitten vähän isommat halusivat testata sattuuko pihtiote käsivarteen. No ei satu, mutta siitä voi ehkä kertoa kavereille, että yks tuttu turisti uhkasi minua. Olen vielä pihistellyt kynien jakamista, mutta nyt olisi tiedossa ottajia ja siitä voisi olla jatkossa jotakin iloa, etteivät ainakaan heittelisi kivillä niin kuin joskus on sattunut.

 

wb%20elikot%20ym%20007.jpg

 

Koiria pidetään vähällä sapuskalla ja se näkyy laihuutena. Irtokoiria kuljeksii pikku laumoina kylillä.

 

Aika riensi jutellessa Päden ja Azabin kanssa ja myöhästyin reilusti ruokailusta. Abdy soitti perään kun rva ei puhu b.e. kuin ihan pari sanaa. Sain anteeksi ja sitten syötyäni menin taas ruokkimaan koiraa kanankoiven luilla ja rustoilla ja leivänpaloilla ja hiukan meni riisiäkin mukana. Halusin koiran tietävän kuka ruokkii, ettei hauku jos tavataan pihalla. Piskiä on nyt pidetty vahtina aitauksessa, jossa suvulla on kolme lehmää, puhveli ja pari niiden vasikkaa. Vielä on lampaita ja karitsoja niillä, sekä kalkkunoita. Niitä jahtaavat kuulemma ”ketut” ja siksi koira on navetassa, tosin ketjussa. Mutta ehkä jo haukku ja haju riittää pelottamaan neli- ja kaksijalkaiset vorot. Hiukan arvelen että ne kaksijalkaiset ovat se syy, kun elämä on mennyt kurjemmaksi. Ennen koira oli pihan puolella ”vahtimassa etuovia”. Silloin ei ketut olleet uhkana.

 

wb%20elikot%20ym%20008.jpg

 

Aasi on suvun juhta, jota en ole nähnyt töissä kertaakaan. Lienee enermmänkin perinnejuttu. Navettatarha on suvun yhteinen, miten lie jaettu ja sovittu.

 

wb%20elikot%20ym%20010.jpg

 

Ärtyisä puhveli on ollut tässä mun nykykämpän lähellä ja ainakin 9 vuotta, sillä muistan sen ekalta wb-retkeltä. Ei kuulu mun isäntäperheelle, mutta heillä on samanlainen. Suomessa valvontaeläinlääkäri puuttuis liian pitkiin sorkkiin ja liikunnan puutteeseen.