Lämpöä 34 astetta!

Astelin taas tuttua katua ATM-automaatille nostamaan rahaa. Eilen se epäonnistui 3 pankin 5 eri koneella. Nyt olin varautunut ja otin passin mukaan voidakseni nostaa konttuurista tarpeen vaatiessa. Nyt taas pelasi hienosti.

Juttelin Jevel of the Nilen omistajan kanssa joku päivä sitten ja hän kertoi että on ostanut toisenkin ravintolan, saman kadun kahvilan hotellien ja Heini kuppilan läheltä, Segret Cardenin. Sen on omistanut nainen, joka on nyt raskaana eikä enää jaksa paistaa kakkuja. Kertoi että se säilyy edelleen päiväkahvien paikkana vanhaan tyyliinsä, turisteihin kohdistuen ja tämä "Niilinkoru" siirtyy olemaan auki vain iltaisin ruokapaikkana. Olivat tekemässä pientä pintaremppaa siellä salaisessa puutarhassa.

Heinillä oli vanha tuttu, vanha sanamukaisesti ja tuttuus vähän kevyempänä. Olemme jutelleet ohimennen ja hän asuu samalla kadulla lähellä Medinan kulmaa, mutta nimensä ei ole pysynyt mielessä. Tämä hollantilaisrouva on asunut pysyvästi Luxorissa viisi vuotta ja kertoo käyvänsä vain heinäkuussa Euroopassa. On kuulemma hiukan kuumaa kesällä, mutta kertoi tottuneensa lämpöön näinä vuosina. Olen huomannut saman ja tämän päivän lämpö ei ole mitään ylivoimaista minulle, kun kotona sitä tuskiteltaisiin.

Ihmettelimme porukalla sitä hirveää meteliä, mitä piti jatkuvasti jokin kai moottoripyörään kytketty hälytin. Se piinasi kadun kulkijoita ehkä 10 min enkä tiedä mikä sen sitten vaimensi. Päivittelimme yleensä mp-liikenteen kasvua. Hollantilaisrouva totesi että 5 vuodessa mp:n määrä on ehkä kymmenkertaistunut ja kauhisteli samaa, mitä minä olen kironnut kuukausia, nimittäin sitä tolkutonta vauhtia mitä niillä ajetaan ja koko ajan torvi soiden. Jotenkin näille lapsekkaille kuskeille on kehittynyt ajatus, että torvea soittavaa kaikki automaattisesti väistävät ja se ikäänkuin oikeuttaa hurjat ylinopeudetkin. Mutta ei se niin ole todellisuudessa ja onnettomuuksia sattuu. Saisi sattua enemmänkin, mutta ei nää jästipäänuoret siitäkään mitään oppisi. Poliisi ei tee mitään ja tuskin sillä lain mukaan olisi oikeuttakaan puuttua pelkään äänenkäyttöön. Tämä maa on pilattu jo vuosikymmeniä sitten, kun ei ole kielletty turhaa torvensoittoa autoilun alkuvuosina, kuten Pohjois-Euroopassa. Nyt ei auttaisi uudet laitkaan, sillä poliiseja ei riittäisi niitä valvomaan.

Lähtöni on siirtynyt yhdellä päivällä, eli suunta Kairoon alkaa 4.4 varhain aamulla. Tässä oli vähän hyvästelyn makua, vaikka saatan vielä Heiniä huomenna moikata jos kävelen palaveriin lauttarantaan. Apteekista noudin lääkesatsin, joka riittää pitämään nivelet notkeina ja lihakset vetreinä. Ja eikun pakkaamaan.