Kairon kentällä auttoi virallinen kantaja, joka aukeassa aulassa kieltäytyi ottamasta rahaa! Mutta kun tultiin turvatarkastuksen eteen ja syrjemmälle niin siinä toinen heppu esitti ehdotuksen, että annamme kuitenkin hänelle kiitoksen avusta. Melkoinen ”filmaus” ja ehkä kaverit jakavat tipin, joka siis on viranomaisten kieltämä. Sisäpuolella pääsimme sähköauton kyydissä lähtökolon eteen, kun halusin säästää selkääni. Se on kätevä homma ja ilmainen palvelu, mutta tottakai kuski halusi tippiä.

Katselin ihmisiä jotka vaelsivat ohi, kovin moni paljasjaloin varvassandaaleissa. Kaiken väristä populaa, kaikenlaisissa asuissa.

Meillä oli eri paikat lennolla Istambuliin ja kun kone oli purkautunut en nähnyt Annukkaa missään. Menin suoraan lähtökoloon odottamaan, mutta A ei kuulu, ei näy. Mun Egykänny ei toiminut enää ja suomikänny oli laukussa koneen ruumassa. Kyselin neuvoa virkailijoilta, mutta ei edes kuulutus auttanut. Levottomana nousin koneeseen ja kumma kyllä, vaikka meillä oli Cairossa tulostetut istuinpaikat loppumatkallekin, nyt vierekkäin, niin siinä vieruspaikalla istuikin toinen suomalaisturisti!? Jossakin oli moka ja rupesinkin miettimään oliko se Annukka jotenkin jäänytkin jo Kairoon? Menimme nimittäin eri busseilla koneelle. Mutta Istambulin kentän atk-ruudulla oli hänen nimensä ja häntä odotettiin. Hämmentävä sotku.

Koneessa sitten oli tuttu mies, Veli Aleksanteri turistiryhmänsä kanssa ja yhdessä pohdimme mitä oli voinut tapahtua. Sairaskohtaus tuntui mahdolliselta selitykseltä. Päätin sitten mennä poliisin luo ja kertoa että matkaseura oli kateissa. Sitä ennen pyysin Seutulassa kuulutusta ”A:n vastaanottaja, ota yhteys infoon” jotta myös suku, joihin minulla ei ole mitään yhteyttä, voisi ruveta etsimään ja hoitamaan nainen kotiin. Ei tullut odottamani veli sinne infoon. Sitten onneksi herätin suomikännykän henkiin ja siellä olikin viesti ”töppäsin aikaeron vuoksi lähdön...” eikä sitten ollut tarvetta enempiin toimiin. Nyt olen itse kotona ja päivitän näitä rästejä pois, kun Annukka torkkuu Istambulin kentällä, jossa on sentään sopivat penkit nukkumiseenkin.