Nettijuttuja 2

 

Janne tuli katsomaan ongelmaa, poisti jonkin tarpeettoman ohjelman ja teoriassa kaikki pelaisi, mutta nyt selvisi että puhelinkaapelin päässä on väärä blugi. Huomenna sekin selvinnee. On todella hienoa että sattui juuri tähän saumaan osaavia suomalaisia. Olen jo alustavasti varannut tämän talon ensi talveksi ja nyt kun saadaan tekniset valmiudet, ei ehkä tarvitse tsempata enää syksyllä.

 

Uhkailivat uutisissa, että nämä kahelit islamistit alkavat tappamaan turisteja ja antoivat aikaa poistua maasta 20.2 mennessä. Voipi olla että ennustukseni jo viikkoja sitten alkaa toteutua, eli jyrkän linjan islamistit menevät ”maan alle” ja ryhtyvät taas terrorismiin, jota tekivät monta kymmentä vuotta. Viimeisin iso ja törkeä teko oli ampua saksalaisia turisteja Hapsun temppelillä 1986, jos oikein muistan vuoden.

 

En yhtään pelkää että täällä taas sattuisi jotain vastaavaa, mutta tämä on nyt takuu sille että kenttämarsalkka el-Sisi valitaan pressaksi. Hänelle suodaan diktaattorin oikeudet ja armeija ja salainen poliisi ryhtyy taas vanhalla rutiinilla hoitamaan maan turvallisuutta. Uhka on sisäinen. Mursin porukka on onnistunut sotkemaan maan talouden ja nyt vielä turismin moneksi vuodeksi, joka tulee tuntumaan Luxorissa vuosia suurena kurjuutena.

 

Sähkömies Lamppu toi avaimeni Hannun talolle, kun apulaisensa sai hommat valmiiksi. Asensivat acculampunkin mun OH:n seinään ja se oli heti tarpeen kun tuli ensimmäinen sähkökatko, kun Janne väsäili läppärin kanssa. Selvisi sitten se väärä blugi – oli kämppään vedetty kaksi kaapelia ja toisen päässä sitten olikin oikea. Nyt pelaa yhteys. Nautiskelin elävistä kuvista ja katselin pari elukkavideota Natgeolta. Nyt ehkä saan uutisiakin juoksevin kuvin?