Otin juuri ennen reissuun lähtöä kirjastokortin pääkaupunkiseudun HELMET yhteiskirjastosta ja se kannatti. Imaisin kaksi ensimmäistä kirjaa lainaksi ja luen ne tällä kevyellä läppärilläni. Nyt on sitten osoittautunut, että noissa viime vuonna markkinoille tulleissa e-kirjan lukulaitteissa oli lastentauteja. En osannut toimia sen kanssa viime talvena täällä ja nyt se tökkii taas, vaikka se jo kotona testattiinkin. Joutaa verkon painoksi, aika kallis tosin siihen. Akateemisesta ostin mokoman Eco Reader M-book laitteen. Nuo sähkökirjat omaksi ostettuna on niin törkeän hintaisia, ettei ole mitään järkeä kun kerran kirjastosta saa lainaksi.

Merkillinen asia, että vaikka jakelukustannus on tasan 0€, silti niistä sähkökirjoista kiskotaan sama kuin painetuista. Käsittämätön kapitalismin kukkanen! Minun kaltaiselle reissaajalle sähkökirja on pelastus, sillä on liian paljon painoa kantamukseen ottaa mukaan esim 15 kirjaa. Tulee siinä jo lentoyhtiön painorajakin vastaan.

Ensimmäinen luettu sähkökirja oli roskaa ja jäi kesken, mutta toinen oli kuvaus sodan ajan viimeisestä kaukopartiosta HOKKI, joka kiinnosti ja luin päivässä. Toisena kokonaisena on nyt menossa Ilkka Koiviston aika tuore kirja, "Elämänmittainen luontoretki". Huvittava pikku sanalipsahdus on Ilkalle tullut, kun hän ensin toteaa että evoluutio on ainoa oikea tapa tajuta maailma ja elonkehä. Sitten hän kuitenkin jossakin lauseessa lipsauttaa sanan "luomakunta" joka siis viittaa luomiseen, jonka hän juuri tyrmäsi satuna.