Muuttomurheet

 

Kun yrität sijoittaa 25,5 neliön yksiöön kamasi, on se todella vaikeaa. Tilasta vie aimo palat kylppäri ja vaatehuone, joten tupakeittiölle jää 375x 360cm vapaa tila. Siinä on ikkunaseinä ja keittiö viemässä kaksi seinää. Yksi jää ehjäksi, kun sisääntulo ja sängyn lokero vie yhden.

 

Olen tottunut pitämään isoa työpöytää kaikkina työvuosinani, mutta kun nyt analysoin työtapojani, on pakko myöntää, että pöydän pinta on vaan roinaa täynnä. Itse hommathan käy nykyisin läppärillä ja kännykällä. Sen verran pitää olla laskupintaa, että saa joskus jonkin esitteen tms paperin siihen lähelle. Toisaalta raivattu pöytä voisi toimia ruokapöytänä jos joskus saisin vieraita.

 

Testaan nyt raa'alla ihmiskokeella, miten hommat sujuvat ilman työpöytää. Testin pitää olla useampi päivä, jotta se näyttää todellisuuden realistisesti. Jätin Luxoriin koneen alle tulevan tuulettimen, joka siellä kuumassa on ihan tärkeä, mutta siinä on lisänä hyvä muotoilu, jonka vuoksi läppäriä olisi helppo pitää polvilla. Taidan raahata sen tänne ensi reissulta?

 

Suunnittelen ottavani mukaan 3 Muuramen avointa kaappielementtiä sekä minulle niin mieleisen Lundian kaapin. Olen jo tottunut mutsin vanhaan pyörivään nahkatuoliin joka kai on pakko ottaa mukaan. Tarjolla olisi vielä puutuoleja, joista yksi lähtee mukaan. Samoin on isohko, korkea, pehmustettu käsinojallinen tuoli, jossa on hyvä istua. Se on näitä vanhuksille suunniteltuja, ergonomisia ja kun tästä en enää tunnu nuortuvani, se lienee fiksu valinta.

 

Mittailin mööpeleitä ompelijan kangasmitalla (metallimitta on Luxorissa) ja piirtelin paperille. Karu juttu, ei vaan mahdu kaikki toivottu millään. Huushollissa on lähes kaikkea talouskamaa kaksin kappalein ja nyt ensin kerätään sellaiset joille on menekkiä kirpputoreilla. Sitten on vuorossa Selin kierrätyskeskukselle tarjoaminen, mutta ovat tulleet ronkelimmaksi sielläkin. On kai niin paljon kamaa tarjolla sinne nykyisin.

 

Puutarhan pihakalusteille on löytymässä uusi koti.

Sitten sain loistoidean Vihdin Uutisten jutusta, jossa kerrottiin ”KINNAS” keräyksestä, jota Vihdin Vironystävät ovat hoitaneet jo lähes 20v. Jutussa kerrottiin, että lähes kaikenlainen tavara otetaan kiitollisena vastaan. En tarvitse pesukonetta, koska uudessa talossa on pesutupa. Myös voisi Viroon lähettää vaikka keittiön kaapit, toimivan hellan, rosteri-tiskialtaan jos ostaja kuitenkin remontoisi tämän -84 alkuperäiskunnossa olevan kämpän. Jos niin käy, voisi sinne veljeskansan avuksi lähettää kaikki kh:n ja vessan saniteettikalusteet. Oraksen kalut toimivat hyvin, mutta ovat ”vanhanaikaiset” nykynuorisolle.

 

Kaiken mittaamisen ja piirtelyn ja neljännen version jälkeen tein ratkaisun. Otan sittenkin pöydän, mutta joudun hylkäämään pyörivän nahkatuolin. Näin sain mukaan sopimaan myös pikkusohvan, jossa on kiva lukea tai torkkua joskus. Pöydän mukaan sovitus kävi siksi, että Lundian järjestelmä näytti taas fiksuutensa, sillä hyllykkö tarjosi tuen työtason toiselle päälle.

 

Hyvä homma tuli tästä Viron yhteydestä, sillä nyt itse säästyn monelta ponnistukselta ja kululta. Kerääjät säästävät keikassa, sillä usein he käyvät ostamassa sopivia kalusteita sieltä Selin kierrätyksestäkin. Ainakin tulee vähemmän kuljetuksia näin. Ovat kyllä kunnioitettavia nämä reippaat ja tutut eläkeläiset jotka sitä hommaa pyörittävät. KIITOS.

 

Nyt vaan pitää vielä hoitaa sen yksiön osto torstaina ja tämän 3h+k myynti

lähiviikkoina. Kiinnostavaa on nähdä miten paljon välittäjä lopulta haluaa pudottaa hintaa kaupan saadakseen. Heille kun on ihan sama vaikka hinta olisi mikä, kunhan vaan kauppa käy ja provisiot kilisee. Yllätti hiukan miten pankin käytännöt ovat kiristyneet ja taustan varmistelu lisääntynyt. Hyvähän se on että käytännöt ovat selvät ja tiukat, mutta muutokset näinä vuosikymmeninä ovat olleet suuret. Totesinkin, että kun on ollut saman pankin asiakas -50 luvulta asti ja pyörittänyt firmoja, olen ehtinyt tutustua moneen konttoriin, ainakin tusinaan pankinjohtajaan ja moniin kivoihin ”tyttöihin”, joiksi voin näitä reilusti nuorempiani sanoa.