Luxoriin matka käy useimmiten Kairon kentän kautta. Nyt hiukan huolestuttaa mihin suuntaan tapahtumat etenevät Egyptissä. Jos mielenosoitukset jatkuvat, niin kuin oletan, voipi käydä että lentoliikennekin häiriintyy.

Itse olen lentänyt viime reissut Istambulin kautta, sillä Turkish Air on hyvä yhtiö ja hinnoiltaan kilpailukykyinen. Käytäntö on osoittanut että netistä ja yleensäkin lippu kannattaa varata 2-3 kk etukäteen, sillä silloin hinta on edullisimillaan. Nykyisin hinta voi nousta nopeastikin, kun yhtiön lennolle varaamat halvat istuimet on myyty.

Luxoriin pääsee myös kätevästi Hurghadan kautta. Hiukan vaihdellen sinne lentävät yhtiöt myyvät vain lentoja, mutta silloin ne usein rajataan 2-4 viikon meno-paluu-välille. Jos on kiihkeä halu päästä Luxoriin, voi olla edullista jopa varata parin viikon paketti halvimpaan mahdolliseen hotelliin sinne Hurghadaan ja sitten vaan jättää se hotelli käyttämättä. Siitä on kyllä syytä ilmoittaa matkatoimistolle ettei aikaansaa hämminkiä ja etsimisiä.

Luxoriin kulkee bussi edullisesti, mutta taxikaan ei maksa ihan mahdottomia. Tingitty hinta olisi 400LE ja sellaisen voimme aina Annukan kanssa järjestää, jos olemme Luxorissa. 

Assuan on otsikossa vain siksi että joku saattaa eksyä tähän blogiin sen kautta. Assuaniin voi järjestellä retken omin neuvoin ja sinne kannattaa ehdottomasti tehdä parin päivän retki, jos yleensä haluaa kokea muutakin kuin rutiineja matkatoimiston kautta. Rohkeasti vaan matkaan. Siitäkin olen joskus täällä kirjoittanut, etsi otsikkoa.