luxor 113.2010 Cairoon

Selvisihän se, miksi tämä Hala on ollut niin halukas olemaan yhteydessä!  Hän halusi päästä Cairoon ja saa minusta maksajan lennolleen.  Niin eilen sovittiin ja hän alkaa tänään tilailla lentoja. Kun keikka maksaa minulle 500-600LE ja taksit ja syömiset päälle, se on kuitenkin paljon edullisempi kuin Arto ja Leila maksoivat samasta, omin nokkineen ja matkatoimiston kautta tehdystä, vai mitä?  Arto, kommentoihan vertailua. Jos olisin lähtemässä yksin, olisin aina riippuvainen maksupalveluista ja kaikki kulut olisi kovemmat. Toki tähänkin kasaantuu kuluja, mutta taxi kahdelle maksaa saman kuin yhdelle ja on halvempi kun on natiivi kyydissä eikä kuski pääse niin huijaamaan.

Lisäksi saan taas nähdä yhden muslimikodin, sillä yövymme Halan äidin luona, joten hotellikulut säästyy. Tapaan sitten tämän silmäleikkaukseen jonottavan isoäidin jolle olen jo kerran puhelimessa sanonut "helou". Ihmettelin eilen, miksi Hala puhuu niin vihaisesti pitkää puhelua ja sitten selvisi, ei hän ollut vihainen, vaan mummo huonokuuloinen. Tyttöä lienee kauan poltellut halu päästä Cairoon äitiään tapaamaan ja hän vakuutti olevansa jotenkin vapaampi siellä suurkaupungissa, missä häntä ei tunneta. Täällä kotikylässä, kuten tapaavat sanoa, kaikki tuntevat ja vahtivat nuorta nättiä tyttöä.

Hänhän ehti opiskella vuoden suurkaupungin yliopistossa, ennen kuin äiti ja isä erosivat ja häneltä loppui rahat. Lisäksi hänen piti palata hoitamaan pikkulapsia. (olin ymmärtänyt väärin, nämä lapset ovatkin hänen sisaruksiaan ja äidittöminä olisivat ihan heitteillä, ellei isosisko hoitaisi) Opiskelun perusteella (kieltä+opaskoulutusta) hän on sopivasti perillä mitä pääkaupungissa voi tehdä, mitä katsoa, missä käydä, ja ainakin liikkuminen on halvempaa kun voi käyttää pikkubussia taksin sijasta. Lisäksi minulta jää pois kaikki riitely taksien kanssa. Tosin hän uhkasi viedä minut yökerhoon, joka ei paljoa kiinnosta, mutta on kai sekin elämys, nuorten muslimien juhlinta. Tiedän jo etukäteen, että musa on liian kovaa ja kamalaa, valot räikeitä ja meno ja meteli hirveää. Täytyy varmistaa pakotie etukäteen.

Parturi Malak, hänen työantajansa, joka kutsui minut teelle ja josta koko tilanne lähti, kiusasi Halaa muslimitavoista. Jotenkin tuli juttua viinasta ja hän iski silmää ja kehui viskiä, minä votkaa. Nämä kristityiksi itseään kutsuvat ovat paljon vapaamielisempiä monessa asiassa. Heidän kanssaan on helppo olla tekemisissä, siksi kai ajaudun aina koptien asiakkaaksi. Tosin eilinen kävely suuntautui taas sinne Isiksen suuntaan, kun siinä vieressä pitää putiikkiaan muslimi Asab Mahmoud Ali, jonka luona olin luvannut pistäytyä. Joten tällaisena päivänä tulee teetä juoduksi lasikaupalla, yleensä liian makeana.

Kaikki muslimit eivät lasiin sylje, Musakin halusi olutta ja joku kertoi että naapurina on mies, joka polttaa, juo ja käyttää huumeita. Jos listaan lisää vielä homosuhteet, on siinä syntikuormaa muslimille. Muutama nuorimies on tullut tavatuksi, jotka kertovat joskus ottavansa viiniä ja jokin vanhempi tuttavuus, vossikkakuski, kertoi juoneensa anisviinaa pullollisen.

Cairon matka jättää nyt saamatta lähikuvia betonivalusta, joka tapahtuu samoina päivinä. No kyllä Cairo yhden valun voittaa! Alkupuolella tätä reissua ajattelin käydä Alexanriassa, mutta Annukan kommenttien jälkeen se sitten jäi. Nyt kehui tämä Jimmy sitä kaupunkia kovasti. Kyllä kai sekin on nähtävä vielä, ensi reisulla sitten.