Kuva Tahririlta on rauhallisempi eikä kaasupöölähdyksiä näy. Porukka ei juokse vaan kävelee ja juttelee ryhmissä. Poliiseja ei ole näkyvillä. Kävin apteekin tohtoria jututtamassa ja hän kertoi arabikielisen ohjelman kerttoneen, että parhaillaan neuvotellaan poliisin, armeijan ja mielenosoittajien (MO on seuraavassa lyhenne) kesken. Tarkoitus on että MO saa olla torin keskiympyrässä ja poliisi muodostaa suojarenkaan porukan ympäsille. Asiaan kuuluu, että ainakin virallisesti selitetään että joukossa on "pahoja poikia" ja heidät pitää saada pois torilta.

Miten se sitten tehdään, kuka jakaa porukan hyviksiin ja pahiksiin? Ei tietenkään kukaan ja se lienee poliisijohdon tarkoituskin. Sillä saadaan porukan yksimielisyyttä rikottua ja epävarmuutta ja hajaannusta aikaan, ehkä. Mutta luulen että nuoret aktivistit ovat jo oppineet pelin hengen eivätkä mene tuohon halpaan. Se kai tarkoittaa että rähinä jatkuu.

Sanoinkin tohtorille, että porukan olisi pitänyt järjestäytyä jotenkin jo helmikuussa niin nyt olisi helpompi tilanne. Mutta järjestäytyminen on pirun vaikeaa, kun nytkin on yksi aktivisti putkassa vain siksi että hän kritisoi sotilashallintoa ja sen puhista kenraali Tantauwia. Alaa Fattah on putkassa tietysti ilman syytettä ja oikeudenkäyntiä. Hän on tunnettu bloggaaja ja mielipidejohtaja.