Anna osti viinia ja votkaa ja kutsui tuttuja Heinin kuppilaan. Viinat oli yli yon mun kampassa, ettei tule ongelmia viranomaisten kanssa. Kun kuppilalla ei ole anniskelulupaa. Mutta tamahan oli suljettu tilaisuus, vaikka ovi pidettiinkin auki. Oli Suomen ja Hollannin liput peraseinalla, monta muuta ikkunassa koristeena.

Roger on brittimies, joka on reissannut Luxorissa jo 20 vuoden ajan. Han kertoili mukavia muistoja entisesta, mm mita hotelleja on noussut alun jalkeen, katunakymien muuttumisesta ym kivaa. Sid, Keniassa syntynyt intialaisista vanhemmista, nykyisin britti, jutteli mukavia. Uusi tuttavuus, isonenainen 50+ Deppie komeili punaisessa tukassaan ja kertoili valittuja paloja taustastaan.  Sisaan tuli rva Helen, joka nayttaa kuusikymppiselta, mutta onkin reilut 70. On asunut 27v Hong Kongissa. Englantilainen, joka on asunut vuosia Belgiassa. Marjorie, hollantilainen muslimi, vetaa rookia ja kaljaa. Han omisti 7 graatia maata West Bankilla ja on juuri myynyt siita 3 Annelle. Han taas suunnittelee mutatiilitaloa siihen ja kutsui minuakin kylaan ja asumaan jo etukateen. Saapas nahda miten hanke etenee, ainakin rakennuttaja nauroi, ettei hanella ole viela rahaa rakentamiseen, mutta eikohan sekin jotenkin jarjesty. Yllytin hanta tekemaan ekotalon, aurinkopanelit ja auringolla veden lammitys. Se sopisi hyvin rakennustapaan, luonnonmukaiseen rakentamiseen. Saa nahda mita tapahtuu.

Sitten paikalle ilmaantui janna pariskunta, elakeikaisia molemmat, mies yli 70. Nainen hollantilainen, mies syntyjaan kreikkalainen. Vanhemmat asuivat kuitenkin hanen maailmaan tullessaan Egyptissa, silla isa oli rakentamassa puhelinlaitoksia ennen sotia. Kertoi tama muusikko, etta oli levoton lapsuus, joutuivat muuttamaan usein, oli sota-ajan levottomuutta.  Han innostui juttelemaan Helenin kanssa, juttu kavi valilla ranskaksi, valilla englanniksi.

Koko ajan naiset ottivat valokuvia ja myos niita katseltiin kymmenia. Taitavat elaa kuvien kautta ja sehan on katevaa, kun oma historia kulkee aina mukana. Anna naytti talonsa tonttia ja nakymaa Niilille. Oli kuvia matkoista, kissoista, gay-tutuista, jumppatunneista. Hanella oli napparan oloinen kamera, OLYMPUS 1040, jonka hinta on alle 100 brittipuntaa. Sen hallinta naytti yksinkertaisemmalta kuin Canonin.

Mina jouduin lahtemaan pois 4 votkan jalkeen, kun piti aamulla lahtea pelaamaan. Eihan se suuri yhraus ollut mutta jaivat pippalot hiukan kesken minulta.