Tämän pomon nimi on suomalaiselle helppo muistaa, nimi on todella SENUSSI. Heppu oli Gadaffin verikoira, salaisen palvelun pomo, joka vastasi kaikesta vakoilusta. Hän siis oli käytännössä hoitamassa maan kansalaisten kidutuksista ja katoamisista. Niitä käytettiin kansaa vastaan ja niillä pysyi kuri maassa, vaikka salaista vastarintaa olikin, sen oli pakko olla pienimuotoista eikä vastarintaa voitu organisoida, vaikka se olikin laajaa.

Nyt on sitten ollut jo useita päiviä kiinniotettuna vaikutusvaltainen vanhin Gaddafin pojista Seif al Islam (komea nimi). Näitä kolmea, Muammar ja Seif Gaddafia ja Senussia on myös vaadittu kansainväliseen ihmisoikeustuomioistuimeen Eurrooppaan, koska maassa tehdyt rikokset ovat "ihmisyyttä vastaan" tehtyjä. Mutta Libyalaiset ovat haluttomia luovuttamaan rosvoja maasta, peläten kai heidän jotenkin livahtavan. Pelko on ymmärrettävissä ehkä siten, että arabimaissa on aina voitu rahalla ratkaista kaikenlaisia ongelmia, ostaa ja myydä myös ihmishenkiä. Kun kansa tietää että Gaddan porukalla on rutosti rahaa, miljarditolkulla dollareita ulkomailla, lienee ajatus se että vartijat voidaan ostaa.

Minusta on oikein ja reilua että tuomio annetaan Libyassa jossa rikokset on tehty. Kansa varmaan kokee asian tärkeäksi ja saa lopullisen uuden startin kun roistot on hirtetty. Veikkaan että niin tehdään.