Huvitti kovasti uutinen, että dieselmoottoreihin on tulossa uusi katalyytti, urea. 37% kusta sekoitetaan veteen ja sillä seoksella jotenkin pestään savukaasuja. Jo on hassu juttu ja dieselkuskit tulevat vääntämään juttuja.

 

Docventuresin pojat ovat vitsinä laittaneet somekalustoonsa myös faksin, joka on tosielämässä jo poistuva luonnonvara. Ylättävän moni firma silti pitää numeroa esillä, joten kai joissakin tapauksissa se on käyttökelpoinen. Tuomioistuimiinkin voi lähettää faxeja. Muistan hyvin sellaisenkin ajan, kun firmasta lähetettiin Lontooseen telefakseja, jotka eroaa nykyisista siinä, että ensin tuotettiin reikänauha toisella kojeella ja se syötettiin omaan koloonsa ja viesti lähti raksutellen eteenpäin. Siinä yhteydessä oli tilauksen loppukaneettina useimmiten ASAP eli niin nopsasti kuin mahdollista. Ja tavara tuli usein lentäen. Se oli aikaa kun AV- tekniikka Oy oli vielä olemassa. Sen taival loppui kun diakuvat vaihtuivat videoiksi.

 

Ruskea kastike on taitolaji itse valmistaa alusta lähtien. Olin sen kanssa kamppaillut jo vuosia, kunnen Raimo Ek opetti, että vehnäjauhot kannattaa ruskistaa ensin kuivana ja vasta sitten lisätä rasvaa ja nestettä. Nyt kai useimmat ostavat valmista jauhetta, josta kastikkeen saa kiroilematta, eikä pala pohjaan niin helposti.

 

Ei siitä niin kauan ole aikaa, kun ihmiset kulkivat kaduilla normaalisti eteensä ja sivuille katsellen, Niinhän minun sukupolveni tekee edelleen, mutta nuoriso joko näprää jotain kädessä tai puhuu itsekseen pitäen kättä korvalla. Tekeeköhän nuoret samaa aavikoilla ja viidakoissakin? Ainakaan kovin tiheässä pöheikössä se ei käy, kun pitää katsoa mihin jalkansa panee.

 

Oli kauhun paikka kun passi oli kateissa, siis en muistanut missä. Lopulta oli juuri siellä missä pitikin, olin vain ollut huono etsimään. Pikapassin saaminen ei olisi toiminut, sillä se ei kelpaa Egyssä, jossa passin pitää olla voimassa vielä 6 kk reissun jälkeen. Eli mun pitää hakea uusi ennen seuraavaa talvea.

 

Seuraava päivitys saattaa tulla matkalta, jos sopivasti löytyy sähvöä tai sitten aamusella Luxorista. Ans kattoo miten käy.