Osuin aika sattumalta samaan kuppilaan jossa istuimme Elisabetin kanssa viime kevaana. Sisalla oli vanhoja miehia ja tuli sitten pari nuorempaa. Vaki on siisteissa kamppeissa, silitetyissa paidoissa, ei mitaan resusakkia. Yksi ukko tuli sisaan ja moikkasi tarjoilijaa, sai heti eteensa paukin jonka heitti helttaan ja haipui samantien.

Koptien paikassa oli tv auki ja lahetti ohjelmaa kirkosta, jossa oli menossa juhlallinen seremonia, kun uusi piispa, taalla sanotaan paaviksi, vihittiin virkaan. Askettainhan oli  meillakin uutinen, etta hanet vedettiin arvalla. Paaviksi kai sanotaan siksi, etta taalla on toistasataa koptikpiispaa, joka on hiukan eri systeemi kuin suomalaisessa kirkossa. Kopteja tosin on 8-10 miljoonaa. Juttelin vieresisen ukon kanssa, joka halukkaasti harjoitti englantiaan ja kertoi etta hanen lapsistaa pari asuu jenkeissa. Hankin oli siella kuukauden ollut kylmilla kel;eilla, ei tykannyt ja tuli pois vaikka lapset toivoivat leskimiehen jaavan sinne. Han arvuutteli ikaansa ja mokasin kun sanoin 80, mutta han onkin mua vuotta nuorempi eli 71. Oli sen verran juonteita ja harmautta, no olkoon.

Oluen (10LE) kyytipojaksi tarjotaan tomaattia ja papuja, kiva tyyli. Sisaan tuli lansimies ja tervehti poskisuudelmin paria henkilokunnasta. Otti esiin tablettikoneen ja ryhtyi naputtamaan. Saattoi olla vaikka lehtimies, nelissakymmenissa. Kysyin ukolta kuinka vanha paikka oli ja han kertoi sen olleen siella kun itse muutti tanne eli 60v sitten. Sitten han jutustelun aikana totesi olevansa muslimi, joka hiukan yllatti. Yleinen toteamus kai kaikkialla, silla han selitti etta ennen oli parempaa, kun ei ollut ruuhkia ja autoja.

E arveli etta saattaisi olla 100v ikaa paikalla. Kalustus oli aitoa vanhaa ja Stellan mainoskamaa, poytia myoten. Oli niin savuinen ja tumma panelointi, etta mitaan hyvaa kuvaa ei olisi saanut.