Tulee paljon katseltua Al Jazeeraa, johtuen vain siitä, että kake on sökö ja joudun näpelöimään digiboxista asemat. Kun niitä sitten on yli 700 ja katsomieni väliä on parisataa kanavaa, en viitsi näpelöidä.

AJ on niin hyvin toimitettu, visuaalisesti vahva, poliittisesti tehokas ja osaava, ettei BBC edes pärjää. Siellä on kaksi vahvaa huipputoimittajaa, jotka saavat haastatteluunsa ihan ketä vaan tahtovat maailman huipulta, Ero näiden kahden kanavan välillä on se, että AL pääsee iholle näitä vaikeista maista olevia, välillä hyvinkin epäilyttäviä diktaattoreita ja muita epämääräisiä, jopa terrorismista epäiltyjä, mihin BBC ei pysty.

Nyt juuri tulee kuvaa heti pommiräjähdyksen jälkeen Moskovan lentokenttä pommista. Alkoi turvakameran räjähdys-kuvalla, ja jatkui jonkun ottamilla kuvilla minuutin sisällä pommista.

Nämä huippukaverit ovat Riz Khan ja David Frost. Juuri Khanilla oli studiossa ent Pakistanin pressa, Pervez Musharraf, joka selvitti tilannetta siellä päin maailmaa. Pakistan onkin suuri huolen aihe kaikille maailmanpolitiikassa touhuaville. Onhan väitetty että tämä heppu pelasi koko ajan pomona olleessaan kaksilla korteilla, tuki toisaalta talebaneja ja oli jenkkien kaveri samaan aikaan.

Tuli mieleen että ainakin näissä haastatteluissa lähes kaikki puhuvat englantia. Juuri tuli pätkä, jossa Albanian pääministeri puhui kohtuu hyvää eng. Jos joku ministeri ei puhu eng lehdistölle, hän leimautuu takapajuiseksi ja maan päälle lankeaa samalla varjoa. Meillä kai nämä poliitikot, ministerit jne ovat jo vuosia valikoituneet kielitaidon perusteella. Siis jos nuori haluaa politiikkaan, pitää lähteä eng puhuvaan maahan opiskelemaan tai sitten hankkia vahva ja monipuolinen kielitaito Euroopassa, saksaa, ranskaa, espanjaa mutta sen lisäksi vielä jonkinlainen englanti.

Kauppaan mennessäni kuljen usein ohi bussinromusta, joka on seissyt paikallaan nyt ainakin 2 v., ehkä kauemmin. Ei tunnu kuuluvan kenellekään ja kun liikenne mahtuu siitä ohi, niin miksi vaivautua?

Rakentaminenen tapahtuu kovin selvästi vaiheittain. Täällä ollessani on pari rakennustyömaata ollut viikon, pari aktiivinen, mutta sitten kaikki pysähtyy. Ei kävisi meillä, sillä työmaan aloituskustannukset ovat suuret ja rahoitussyistä rakentaminen viedään kerralla loppuun. Välillä liiankin kiireellä, josta johtuu osa homeongelmista. Betonin kuivumisaika, laadusta riippuen on monta viikkoa, erikoislaaduilla jopa kuukausia. Jos kostean betonin päälle liimataan tai muuten kiinnitetään tiivis rakenne, kuten parketti tai muovimatto, on homeongelma varma. (Olen hiljattain lukenut väitöskirjan asiasta) Tämä tohtori on nainen ja maan paras asiantuntija, hyvä naiset!

Viime yönä taas kiukutti ja hymyilytti tämän maan aikakäsitys ja metelöinti. Kello oli reilusti yli puolenyön, kun vielä poika nakutti kaasupullon kylkeen mainostaan. Kun hän aaseineen kiertää lähikorttelit, kuuluu nakutusta kerrallaan puolisen tuntia. Lähes joka ilta kuuluu verhoilijan verstaalta painenitojan paukahtelu puoleenyöhön, välillä yli. Ennen kaasumiestä kuulin pikkumuksun juttelua, ilmeisesti alakerran parvekkeelta, jossa asuu nuori perhe. Sen isännän "taiteilijanimi" on käyntikortissa mr Horse. Nuori fiksun oloinen mies pitää rihkamakauppaa ISIKsen pihalla ja ajaa sivutyönään taxia, siksi kortti minulle. Autoin nuorta äitiä rapussa viime viikolla ostosten kanssa.

Näistä meluasioista kun juttelin Heinin kanssa, hän totesi ihan oikein, että Medinet Habussa asuvalla ei ole näitä harmeja. Mutta toisaalta matka East Bankille keskustaan vaatii aikaa. Niinhän se on kaikkialla, landella on hiljaisuutta, mutta pitkä matka kaikkialle.