luxor 84.2009 votka, atk, sää ja mää

Optimistisesti kirjoitin, että votkien laadussa ei kai eroja olisi. Virhepäätelmä, on eroa.

Jos ostat täällä votkaa, hyväksy vain kotimaisen kopio, jonka etiketissä lukee FINELANDIA. Sekin väittää olevansa 43 volttista, mitä epäilen. Mutta nyt olen parin testikerran jälkeen, useamman asiaaharrastava henkilön kanssa tullut tulokseen, että esim VOLGA-votka on karkea tuoteväärennös

johon sotkettu jotakin kemikaalia. Viina on laimeaa, vaika etiketti väittää 37%. Mutta se menee kaaliin kyllä, sekoittaen pään. Pissa on keltaista seuraavana päivänä.

Kuvien lisäys juttuun

ei onnistunut toisellakaan yrityksellä. Nyt kuvat ovat tikulla, kamerassa ja koneessa. Täytyy todeta, että kun ei syntyessä ollut hiiri kädessä, niin tällä iällä kaiken joutuu lukemaan ohjeista. Kun sitten ohjeen laatija on pari sukupolvea nuorempi, hän tekee oletuksia väärin perustein, ei osaa asennoitua. Lopputulos on aina kehno ja jos sitten käykin niin, että ohje on englanniksi, vaikeusaste kertautuu. Eilen taas huomasin, miten hyvin ja rennosti nämä arabiaa äidinkielenään puhuvat osaavat käsitellä microsoftin ohjelmia. Mutta sama helppous muuttuu ehkä rajoitukseksi, jos ohjelmaperusta muuttuu. Kirjoitin äsken siitä, miten kielikin rajoittaa kehitystä monessa maassa. Onkohan täällä käyttäjiä Open Access kielille, siis näille avoimen lähdekoodin tuotoksille? Ihaileeko kukaan Linus Torvaldsia, liekö koskaan kuullutkaan? Itse naputtelen tätäkin Open Officen versiolla, joka on ilmainen, harrastajien ylläpitämä. Samoin koneessani on verkosta ilmaiseksi imettävät suojaohjelmat. Näitä en tietenkään olisi itse osannut asentaa, mutta onneksi on noita nuoria, osaavia lähipiirissä ja suvussa.

Kotimaan uutisissa ja muissa viesteissä on kerrottu karmeista keleistä ja lumisateesta. Tässä on tänä lauantai-aamuna hiukan jo jännitetty naisväen kotiinpaluun onnistumista. Tarkistussoitto Soilille kertoi, että kone on lähtenyt 40 min myöhässä Seutulasta, joten aika hyvin sujuu. Helpottaa kun tietää, eikä olla epävarmuudessa, niinkuin usein käy. Naisille kertyi kaksi ylimääräistä laukkua, kun annoin kotiinvietäväksi esim, 3 T-paitaa, paljon pikkutavaraa, kirjoja, DVD-kamaa joille ei enää ole käyttöä. Toinen iso kassi on minun tänne tuoma golflaukun ulkopussi, joka tungettiin täyteen likaisia vaatteita. Jätän g-kamat ja kärryn tänne. Kärrynsä jätti myös Iiris, jolle kiitos lainasta. Annan oman kärryni Heinin nimikoksi, mutta kyllä sitä voisin lainata halukkaille, tutuille ja tutuksi tuleville. Meili on nippe@iki.fi.

Sää viilenee täälläkin ja pitkiä hihoja tarvitaan pimeän aikana. Myös lämmin yöasu tarvitaan ja peittoa korviin asti. Aamuisin lämpö on 16-18 astetta, mutta nousee nopeasti. Joulukuussa sopiva kentälle menoaika on 9-10 maissa. Iltaisin vedetään pitkähiaista vaatetta, kun lämpö laskee alle 25. Hassu juttu, mutta tähänkin ilmanalaan tottuu ja sopeutuu niin, että kotona mieltää helteeksi sen, mikä täällä alkaa olla viileää!!! Eilen oli pilvinen päivä ja nyt ap klo 11 maissa on mittarissa 27.

Tuo otsikon mää oli vain riimin vuoksi. Enhän mää nyt itestäni haluu kirjottaa!?