Hassuja

Kun seuraa maailman tapahtumia, törmää suomalaiseen korvaan ja silmään hassuihin tyyppeihin, nimiin ja pukeutumisiin.

Näiden kaikkien hyvä esimerkki on Nigerian presidentti jonka etunimi on Goodluck, hän pitää kapealieristä mustaa huopahattua, kuin läntiset muusikot ja räppärit. Se erottuu hyvin muiden tärkeiden herrojen paikallisista myssyistä ja suikista. Silti hän pitää paikallista paitaa, kun muu hallitus ja seurue on länsipuvuissa.

Samaa hattukikkaa toteuttaa mustaa lännenhattua pitävä Etelä-Sudanin presidentti, joka on sillä tehnyt itsensä erottuvaksi jo vuosia sitten. Hattutemppua on meilläkin käytetty politiikassa erottautumiseen. Tunnetuin esimerkki on SDP:n helsinkiläinen nokkanainen, kansanedustajanakin toiminut Raakel Hiltunen.

Sitten niitä nimiä. Olen jo varmaan maininnut Gaddafin turvallisuuspäällikön, jota Haagin kansainvälinen tuomioistuin haki tuomittavaksi rikoksista ihmisyyttä vastaan. Roiston nimi oli Se Nussi. Samaan sarjaan voisi sijoittaa jenkkien sotaministerin Panettan.

Mielenkiintoinen juttu on se, että jotkut ovat (väitetään että turismia houkutellakseen) tulkinneet Mayojen vanhoja ennustuksia siten, että 21.12.2012 tulee maailmanloppu. Mayat käyttivät kalenteria, jossa pitkä jakso (olikohan se 56 vuotta?) katketessaan tuo suuren muutoksen. Nyt sellainen pitkä jakso vaihtuu ja sen pitäisi mullistaa maailman meno tai ehkä lopettaa koko karusellin.

Tämä maailmanpolitiikan uusi pelle, Pohjois-Korean pomo, Kim Jong-Un.

On saanut jo pari korskeaa titteliä, SUURI SEURAAJA ja uutena eilen 31.12.2011 tuli YLIN KOMENTAJA. Lisäksi hänet nimettiin ”Työväenpuolueen” Pääsihteeriksi. Taitaa kuitenkin nuori heppu olla toisten ohjattavissa. Hänellä on sisko, joka takavuosina sai 4 tähden kenraalin arvon! Niin tämä nuori pellekin on kenu, vaikkei varmaan ole juossut mokkerina pusikoissa. Siskon mies esiintyi ekan kerran kenraalina hautajaisissa, vaikka oli aikaisemman isä-pomon neuvonantajana siviilikuteissa. Karmeaa on että tällä kahelijoukolla on raketteja ja niihin ydinkärkiä. Siksi muiden maiden on pakko yrittää luovia heidän kanssaan, vaikka vaikeaa se onkin.

Brasilian Riossa ammuttiin taivaalle 24 tonnia ilotulitteita uutta vuotta juhlistamaan. Kaamea määrä saasteita ilmakehään koko pallolla taas kerran. Vuoden vaihtumisen huomasin siitä, että tv näytti sitä. Olihan minullakin viiniä juhlan kunniaksi. Ympärillä kuului tavan mukaan työn ääniä puolille öin, tämä kun oli ihan arki täällä. Uusi vuosi lasketaan jostakin päivästä marraskuusta ja vuosi oli kai 1433.