Lepakon elämää seinällä roikkuen

 

Onnistuimme rakentamaan yhteyden Onnelan puutarhan lepakkoseinälle. Kuva näyttää selvästi miten nahkasiivet ovat sosiaalisia ja seurustelevat keskenään, liikkuvat seinällä takajaloistaan riippuen rapatulla pinnalla.

taloja%2C%20maisemia%20025-normal.jpg

Klo 0.22 riippuu seinällä pari vesisiippaa, nyt toisissaan kiinni kuin palellen, mutta siitä ei ole kyse, sillä seinä on lämmin, koska takana puhkuu keskuslämmityskattila.

 

Äsken toinen siippa oikoi vasenta siipeään, rapsutti itseään etu ja -takajaloillaan, roikkuen vain yhden jalan varassa. Välillä se kosketteli naapuria kyynärvarteen kuin houkutellen saalislennolle kanssaan. Sitten se pyrähti lentoon, mutta palasi hetken kuluttua.

 

0.30 Välillä pistäytyi kolmas katsomaan kavereita seinälle. Ilmeisesti ne käyvät saalistamassa järven pinnan yllä lentäviä sääskiä ja yöperhosia ja palaavat välillä lepäämään ja lämmittelemään.

20140614_234933-normal.jpg

Lepakko on saanut kyynärvarteen rengastusmerkin. Se on niin löysä että liikkuu tarvittaessa.

Kuva seinällä on sen verran kaukaa, että siinä ei erota onko lepakoilla rengas kyynärvarressaan. Vasemmassa kiiltävä metallipala merkitsee naarasta, oikeassa merkki on koirailla.

 

Valitettavasti ei vielä pelaa vahvempi yhteys, jotta useampi voisi nauttia lepakoiden seuraamisesta. Eihän tämä mikään huippuvideo ole, mutta kiinnostavaa seurattavaa asiaan paneutuvalle harrastajalle. Kunhan Harry saa tehokkaamman yhteyden voimme kertoa muillekin ja avata yhteyden kaikille.