Nippeleitä korruptiosta

 

Qatarin fudiskisoista 2022 olen kirjoitellut ja ihaillut tekeillä olevaa stadionia samalla kritisoiden sen rakentajien sikamaista kohtelua. Nyt sitten brittilehti on paljastanut suuren lahjonnan, jonka sheikit toki jyrkästi kieltävät.

 

Mutta kaikille arabimaissa pidempään liikkuneille tai asioista lukeneelle on ihan selvää että korruptiolla on tähän menty. Luulenpa että asia otetaan uuteen käsittelyyn Fifassa. Tämä sotkua pyörittänyt sheikki on jo potkittu kuvioista, sillä hän yritti päästä fifan puhikseksi myös lahjomalla, mutta kärysi siitä.

 

Qatar on kovasti panostanut saadakseen mainetta kansainvälisillä areenoilla. Esimerkkinä Dohan eli maan pääkaupungin nimeä kantava sopimuskierros (en nyt heti muista mikä on aihe) ja muut suuret panostukset kaikenlaisen urheilun kisojen järjestäjänä. Fyrk fins ja sitä käytetään, myös lahjontaan. Rahalla on helppo ostaa köyhien eteläisen pallonpuoliskon maiden ääniä myös Olympiakomiteassa ja vastaavissa suurissa organisaatioissa. Kyllä siinä paikallinen pikkumaan ”kummola” on halvalla ostettavissa. Mielipiteestä kun ei voi edes kärytä. Se että sen takaa sitten löytyy muutama kymmenen tai satatuhatta taalaa, onkin vaikeampi todistaa.

 

Onhan meillä nyt sitten omakin korruptioskandaali, jota Kummola yritti peitellä huonolla menestyksellä. Hän on kai saanut hämäriä palkkioita Harkimolta tai ainakin siitä on kirja kirjoitettu. Kummola kun on ollut diktaattori jääkiekkohommissa ja sotkenut liiton asioita mahdillaan. Kun kuvioita tehdään monimutkaiseksi, on kähmintää vaikeampi todistaa. Niinpä Kummola &kumpp ovat tehneet aikamoisen spagetin bisneksistään, ilmeisesti hämäyksen vuoksi. Ovatkohan olleet Dohassa opissa?