Uutisjuontaja Matti Rönkä on taitava dekkaristi, tykkään tyylistään. Viktor Kärppä oli taas vauhdissa ”tappajan näköinen mies” dekkarissa, johon Rönkä oli taas saanut hauskoja käänteitä ja sanailua. Nauratti välillä ääneen.

Menossa on Paul Austerin Sunset Park joka on hyvin kirjoitettu ja sujuva kertomus jenkkilästä ja NY:n köyhien asukkaiden selviämisestä.

Sain Kuntalehden irtonumeron, joka lie lähetetty kaikille ehdokkaille. Viimeinen juttu koski Vihdin ja Karkkilan näkyvissä olevaa kuntaliitosta, jota pohjustaa jo usean vuoden toiminut soster- kuntayhtymä Karviainen, jonka kautta kuluu puolet kunnan rahoista. Joka tapauksessa vanhus- ja terveyspalvelut tulevaisuudessa ratkaisevat kuntalaisen hyvin- tai pahoinvoinnin, ihan kunnan nimestä ja vaakunasta riippumatta. Lisäväriä tuo 14 pääkaupunkiseudun kuntien osalle suunniteltavasta metropoliyhteystyöstä, joka tullaan ratkaisemaan erityislailla. Siitä taas on tulossa vuosien vääntö ja suuri poliittinen kisa. Onneksi siihen soppaan ei kepulla ole paljoa sanomista ja isot SDP ja Kok ovat samoilla linjoilla. Ongelma onkin sitten siinä, että vahvat kokoomustahot ovat eri mieltä liitoksista ja espoolaisten kova halu olla erillinen kaupunki eikä osa jättikuntaa.

Vihdin kunta on saanut taas kyseenalaista huomiota parista asiasta. Ensimmäinen oli tieto että johtava rakennustarkastaja on pidätetty virastaan (ei kai sentään putkassa?) kun on ylittänyt valtuutensa ja kähminyt fyrkkaa korjausavustusten avulla. Toinen olikin sitten suurempi juttu joka osuus politiikan saralle. Valtuusto on päättänyt lykätä Nummelan harjun koulun homekorjauksia ja siitä on valitettu, olikohan se oikeusasiamiehelle. Nyt tuli päätös että kunta ei voi lykätä homeremppaa, vaikka rahat on loppu. Vihreät teki aikanaan aloitteen että korjaus hoidetaan nopeutettuna, mutta se ei kelvannut. Nyt sitten virkajohto ja valtuusto joutuu kaapimaan rahat remppaan ja aloittaa se ”asap”.

Pääsin radion luontoiltaan kertomaan siitä innosta, millä lapset ovat mukana lepakkoretkillä. Viime perjantaina oli ”lepakoiden hääyö” joka keräsi yli 40 retkeläistä, myös muksuja ja nuoria.

Kiinalaiset uhoavat rakentavansa maailman korkeimman talon, kymmenen metriä korkeamman kuin Abu Dhabin pilvenpiirtäjä eli 838m. Uhoon kuuluu ällistyttävä väite että homma hoituu kolmessa kuukaudessa. Muita korkeita torneja on rakennettu vuosia, nykyennätystäkin 7 vuotta. Typerää touhua tavoitella ennätystä, jolla ei ole mitään käyttöä.

Tässä todella kiinnostava asia. Kouluissa kuluu hirveät määrät energiaa silloinkin kun ovat tyhjillään. Puutteelliset suunnitelmat ja käyttöohjeet, sekä puuttuvaa tekniikkaa, joilla voidaan säästää 10% kuluista.

http://www.tekniikkatalous.fi/rakennus/koulurakennus+kayttaa+puolet+sahkosta+tyhjana+ollessaan/a833782?s=r&wtm=-31082012&

Helsingin koulurakennukset kuluttavat puolet sähköenergiastaan silloin, kun niissä ei tapahdu opetusta tai iltakäyttöä, kertoo Kuntatekniikka-lehti. Rakennusviraston selvityksen mukaan opetusrakennuksissa saavutettaisiin vajaan kymmenyksen energiansäästö ilman erillisiä investointeja.

Rakennusviraston HKR-Rakennuttajan selvityksessä ilmeni, että optimoimalla ilmanvaihdon käyttöaikoja, sammuttamalla tarpeettomat laitteet ja valot sekä vähentämällä kylmälaitteiden ympärivuotista käyttöä voitaisiin saavuttaa noin 9 prosentin kokonaissähköenergiansäästö opetuskiinteistöissä.

Äsken pörräsi poliisin kopteri monta lenkkiä mun mökkini lähellä. Menin ulos ja odotin että laskeutuu siihen pellolle. Mutta ei tullut alas vaan teki monta kierrosta laajentaen lenkkiä ja sitten siirtyen kauemmas. Mitä lie etsinyt?  Su lehdestä sen kuulee ja lähetin siksi vinkin paikallislehden pomolle.