Juttelin alakerran tohtorin kanssa Pharmasiassaan. Sinne poikkesi myös elintarvikekioskin nuorimies, jolloin tajusin yhdennäköisyyden ja poika myöhemmin vahvisti, että ovat samaa perhettä ja hän asuu samassa talossa missä minäkin.

Syy keskusteluun oli myös sitkeä silmätulehdus, jota hän taas lääkitsi monella rohdolla. Vitsikästä on, että sekä vuokraisäntäni Caballa että lähiravintolan joutilaat tarjoilijat (kun näkivät että kurkistin pharmasiaan nähdäkseni onko tohtori paikalla) suosittelivat samalla kadulla olevaa toista tohtoria seudun parhaana. Nämä lääkärit siis pyörittävät apteekkeja, mutta ovat yleislääkäreitä koulutukseltaan.

Kun jututin tätä saman talon tohtoria, kysyin jossakin sopivassa välissä hänen uskontoaan ja kävi ilmi, että hän on muslimi. Siis kaikki apteekkarit eivät sittenkään ole kopteja, kuten olen uskonut. Tämä apteekkari on Iiriksen suosikki. Taustaa en tiedä. Kyselin häneltä myös, vaimon toimeksiannosta räätäliä, joka voisi tehdä kunnon "pikkumustan" naiselle. Hän sanoi tietävänsä. Katsotaan nyt, saa vaimo valita vaatturinsa. Pitäisi nähdä jotakin työnäytettä, ehkä.

Mutta se politiikkaosuus:

LISÄYS  Jo kerran ehdin jututtaa tohtoria äänesrtyksestä ja kysin onko hän käynyt. Oli hän ja näytti käsimimiikalla, miten sormi kastetaan väriin ja leimataan äänestyslippu. Kyselin naiskiintiöstä ja hän kertoi, että nyt oli ensi kertaa se 64 naispaikan jako. Siihen tarvitaan 2 äänestyslippua, yhteisten paikkojen lippu ja naiskiintiön lippu. Kun siis taxi-Yasser nauroi äänestävänsä sekä naista että miestä, hän tarkoitti tätä lipukejuttua, eikä se ollut huono vitsi. TV-jutussa joku tohtori kertoi, että kansa pelkää mennä uurnille, sillä levottomuuksilla oli uhkailtu. Ke illan tv-lähetyksessä olikin kuvaa missä yksi vaaliuurna heitettiin alas ikkunasta kadulle. Mitenkähän olikin sattunut filmiryhmä paikalle, sillä kuva oli sisältä vaalitilasta kuvattu??? Näitä poltettuja autoja en sitten sattunut telkassa näkemään. Olikohan niin pieni juttu ettei sille ollut tilaa?

Kysyin, mitä oli se huuto aamulla, johon heräsin ja kun näin hänet parvekkeellaan. Tohtori kertoi, että todella aamulla oli muutama nuorimies juossut kadulla huutaen protestiaan siitä, että heidän ehdokkaansa ei päässyt läpi vaaleissa. Ehdokas oli puolueiden ulkopuolinen ja hävisi Mubarakin jengin ehdokkaalle. Mubarakin puolueen nimessä on sana demokratia, mutta se on aika ironista.

Nämä suivaantuneet nuoret miehet sitten sytyttivät nämä pari autoa ja särkivät kolme tuulilasia. Tohtori tiesi että nuorukaiset on poliisin hallussa ja sanoi että tätä ehdokastakin voidaan syyttää. Tietysti hänet vedetään vastuuseen tukijoukon tekemisistä. Täällä ei olisi yhtään hyvä joutua salaisen poliisin käsittelyyn.

Tämän mukaan he eivät olleet vanhoillisen porukan Muslimiveljeskunnan taustaporukkaa. Tämä joukko, taantumuksellinen Muslimivelejeskunta, hävisi kai kaikki paikkansa parlamentissa, mikä on selvä osoitus vaalien väärennyksestä. Niin vankka on täällä sentään vanhoillis-uskovaisten kannatus. Tämä ei ole omakohtaista tietoa, vaan jostakin (TV?) tihkuvaa arviota.