ke 2.2.2011

Mubarak tekee lähtöä

Mutta riittääkö se ja tuliko ilmoitus liian myöhään?

Hän kertoi ettei asetu enää ehdolle seuraavissa vaaleissa syyskuussa.

Tämän yön aikana nähdään mitä jenkit sanoo ja mitä kansa sanoo. Jos Muba olisi ilmoittanut saman viikko sitten, se olisi voitu hyväksyä, nyt kyllä epäilen. *) Kansa on poistumassa Kairon torilta klo 23.17. Toisaalta oppositiolla ei ole valmiita mekanismeja neuvotella eikä tunnettuja ehdokkaita ja siksi sen on ehkä pakko niellä tilanne. Puolessa vuodessa se ehtii järjestäytyä puolueiksi ja asettaa ehdokkaita ja sitten heistä äänestetään.

*) kirjoitin tämän heti puheen jälkeen ja on hauska huomata että samaa ajatusta toistavat tv:ssä asiantuntijat, nyt kello nakuttaa puoliyötä.

Netti on edelleen poikki ja on jännittävää nähdä milloin yhteydet aukaistaan. Minua potuttaa tilanne suuresti, sillä nyt olisi ollut kiva saada näkemykset tuoreena ulos muiden nähtävillä. Ilmiselvästi olisi ollut lukijoitakin, koska tilanne on laajasti kiinnostava.

Kirjaus 5.17 Obaman on oltava kieli keskellä suuta. Kaikki tietää että he pomottavat mutta silti Obaman pitää sanoa että egyptiläiset itse päättävät. Jos päättävät Muba lähtee heti, mutta kun on muitakin juttuja ja jenkit ja muut länsimaat pelkäävät valtatyhjiötä. Se kun täyttyy nopeasti.

Kun kotimaasta on tullut textareita ja kysytty milloin palaan, olen vastannut että minulla on lento 15.2 mutta Muba lentää aikaisemmin. Hänelle tuli jo viimeinen kuulutus. Vain lennon tarkka aika on hiukan avoinna ja kohteesta ei ole tietoa. Saudeille voi olla vaarallista jos näitä hylättyjä diktaattoreita kertyy liiaksi.

Aamupäivällä 11.50 avattiin netti vihdoin