Paineita pois Egyptissä ja Egyptistä pois

Olen jo viime talvena huomannut korostuneesti sen, että vanhenevat naiset Englannista tulevat tänne "hoitoon". Siitä paikalliset nuoret miehet ovat huomanneet mahdollisuuden päästä reittä myöten rahaan. Tarjonta on julkeaa ja aktiivista. Vanharouva Ingrid kertoi asiasta puhuttaessa, että hän kysyy aina näiltä innokkailta tyrkyiltä, että kumpaa hän tavoittelee, autoani vai taloani? Se kuulemma viilentää innokkuutta huomattavasti.

Toinen silmiinpistävä piirre on, että tänne on kertynyt huomattava gayporukka. Täällä asuvat ulkomaiset ihmiset kertovat luontevasti jostakin ravintoloitsijasta puhuttaessa, että "his gay". Inhottavinta siinä on, että se heijastuu turistiinkin, saati täällä pidempään asuvaan. Yksinäinen mies luokitellaan heti homoksi ja tarjouksia satelee. Silti homous lienee täälläkin rikos, tai vähintään sairausluokka, niin kuin meillä vielä -70 luvulla.

Yksi näkyvä valtavirta on nuorten miesten hinku länteen. Rahantekoon saatetaan mennä myös Saudeihin, mutta lännen kultamaat ovat varsinainen haave. Parturini, 32 vuotias nainut mies, pojan isä, kertoi suunnitelmastaan löytää joku länsimainen tyttö, jonka kanssa voisi solmia kulissiavioliiton ja muuttaa länteen, mieluiten Englantiin. Siellä sitten liitto purettaisiin ja hän hankkisi perheen luokseen. Voisi olla että koptisuvusta löytyis rahoitusta operaatioon ja morsiamelle voitaisiin maksaa runsaskin korvaus. Tästä ei puhuttu, kun minulla ei ole esittää kandidaattia hommaan. Jäin vain ihmettelemään sitä, miten virallinen puoli asiassa hoituisi, kun miehellä sentään on vaimo täällä. Juttelemme varmaan aiheesta lisää. Yks teoreettinen mahdollisuus olisi avioero täällä nykyvaimosta, mutta sen estää koptiperinne, jossa avio on ikuinen. Ehkä siihen sitten saadaan joustoa jos tilanne niin pitkälle kehittyy? Joku arvelikin että viranomaiset jopa suosivat kaikkia näitä keplotteluja, jotta vaan porukkaa saadaan länteen ja sieltä siten valuuttaa horjuvan talouden tueksi. Onhan tunnettua, että nämä köyhät maat saavat huomattavia rahavirtoja siirtolaisiltaan.