Obamalle ylläri

Nyt kyllä tuli kiireitä CIA:n hepuille ja ulkoministeriön äijille. Kaikki oli petattu ja selvää ja sitten Muba heittää kuraa silmille. Hiton arvaamaton tilanne ja kaikki ovat ihan äimän käkenä. On kovaa hommaa olla poliisina koko pallolla!

Äsken tuli kotoa parikin textaria, joissa ihmeteltiin "ei se sitten lähdekään". Vastasin molemmille, että lähtee varmasti, nyt vain arkussa, muutaman päivän sisällä.

Veikkaukseni on, että nyt ottaa armeija vallan ja panee luultavasti myös Suleimanin kävelemään. Muuten ei kansan raivoa taltuteta. Siitä seuraa kaikenlaista harmia ja demokratian eteneminenkin hidastuu. Nyt seuraa sekava jakso, joka toivottavasti ratkeaa siihen, että perustuslakia korjataan, vaalit pidetään kesällä ja tilanne rauhoittuu. Sitten toivottavasti saadaan laajapohjainen hallitus, joka saa kansan rauhoittumaan ja elämä jatkuu jotenkuten. Mutta kuten jo kirjoitin, se ei jatku rauhallisena kauaa, kun ongelmat taas nousevat pintaan.

Lontoosta joku asioista hyvin perillä oleva journalisti pelotteli, että tästä saattaa vielä revetä kovinkin verinen kapina. Piti tätä kolmantena suurena vallankumouksena, ensin on venäjä 1917, sitten Iran 1979 (?) ja sitten tämä. Tarkoitti varmaan kansan lukumäärällä mitaten.

Tilannetta seurataan silmä kovana Israelissa, jonka kohtaloon tilanteet Egyptissä vaikuttvat suoraan ja kovaa. Jenkit ovat pahassa välikädessä ja siksi oli suuria odotuksia siihen, että Muba olisi lähtenyt ja jättänyt sotkun nuoremmilleen. Nyt ovat olleet ihan hiljaa sekä Jerusalemissa että Washingtonissa.

Soleiman syytti juuri puheessaan Aljazeeraa ja siinä sivussa myös BBC:tä rauhattomuuksien järjestämisestä ja ylläpitämisestä. Tässä maassa kun ei avoimuutta ole liiemmälti harrastettu, vaan sumutus on ollut hallituksen linjana.