Ukrainan kriisi

 

Jos Suomi olisi saanut paikan YK:n turvallisuusneuvostossa, olisi edustaja joutunut puhumaan ja päättämään mitä Venäjän hyökkäykselle tehdään. Olisi ollut kova paikka ja siksi olin alun perin mieltä, että ei pidä tunkea nokkaansa vaikeisiin rakoihin.

 

Katselin turvaneuvoston istuntoa suorana, jossa Venäjän edustaja Vitali Tsurkin puhui kaameaa potaskaa ja yritti perustella Putinin temppuja. Kyllä nyt olisi korkea aika Suomessa herätä Venäjän imperialismiin ja siihen, että sillä on aina ollut haluja pullistella ja valloittaa. Sotaa yleensä käydään naapureita vastaan ja me taas ollaan naapureita. Vain jenkeillä on voimaa ja haluja käydä sotia joka puolella ja siihen on taas syynä öljy.

 

Neukuilla kun on öljyä omasta takaa, heidän syynsä ovat perinteisemmät, halu olla isoja ja komentaa. Mutta nyt alkaa siltä puuttua lihaksia. Venäjä alkaa olla lähellä konkurssia taloutensa kanssa, sillä se on nyt vain raaka-aineen myyjä, ei mikään teollinen osaaja. Kun moni kehitysmaa on jo ohittanut väestön määrässä neukkulan, se väistämättä vie vaikutusvaltaa, koska väestö on aina myös markkinapotentiaalia. Vaikka jokin Pakistan tai Nigeria ovat surkeita talouksia nyt, ne väistämättä nousevat, koska väestöä on niin poskettomasti. Venäjän ryyppäävä miesväestö kuolee nuorena ja mummoista ei ole paljon taloutta nostamaan.

 

Venäläiset ovat käyttäneet taas törkeästi taktiikkaa, jossa puhutaan toista ja tehdään toista. Nyt on menossa sama taktiikka kuin Mainilassa. On annettu ultimaatumi Ukrainan laivastolle, ”antautukaa aamuun mennessä!” mutta virallisesti se kielletään. Siinä on sitten pikkumaan laivan komentajalla kova paikka päättää, mitä uskoa.

 

YK.n turvaneuvostossa kaikki tuomitsevat Putinin tempun, mutta Kiinan ukko sanoi kovin pyöreästi että kaikkien pitäisi kunnioittaa kansainvälisiä sopimuksia ja lakeja. Turvaneuvoston jäsenenä on nyt myös Ukraina, joka antaa väriä juttuun. Yk on aika voimaton järjestelmä, koska noilla viidellä mahtimaalla on aina veto-oikeus päätöksiin. (mahd. nuorille lukijoille kerron että ne 5 ovat Kiina, Venäjä, Ranska, Englanti ja USA) eli toisen maailmansodan voittajat. Sieltä puuttuu nyt vaikuttavat vallat, kuten Japani, Intia ja Saksa, eikä EU ole jäsen.

 

Tämä tarkoittaa nykymaailmassa sitä, että jokin näistä viidestä voi estää järkevät päätökset maailman mitassa ja näin tässäkin jutussa. Sama on nähty Syyrian kriisissä ja monen monta kertaa kun jenkit ovat tehneet törkeyksiään. Kylmän sodan piti jo päättyä, mutta nyt Putin on aloittanut uuden kauden, röyhkeällä tempulla. Suomi saattaa olla seuraavana listalla? Eikä meillä riitä Rokkia joka komppaniaa tappamaan. Se yhdestoista tulee aina kumminkin. Kiireesti Natoon!

 

IL kirjoitti, että länsimaissa ei ymmärretä venäjän ja siis Putinin ajattelua. Kovin totta, ei sitä voi ymmärtää mitenkään. Angela totesi pitkän puhelun jälkeen että mies on kaheli. Sitähän minä olen jo kauan selittänyt, valta on noussut päähän ja mieli horjuu. Tsaarien valta sokaisee.