Luonnonkukkien päivän retki

Jokakesäinen retki veti 35 luontoharrastajaa, joista useat olivat ottaneet mukaan kasvikirjoja, joten jokainen löytynyt kasvi sai määrityksen.

Retkikohteena oli Nummelan Ridalin kosteikon luontopolku, joka taas tarjosi parastaan. Uutena monille oli lintutorni joka on polulle ilmestynyt ja siellä pidettiin ”pakollinen” eväshetki, joka oli retken kohokohta usealle lapsikulkijalle.

Retkestä muutama kuva löytyy Vihdin Luonnon sivuilta.

Matkalla kuultiin selitys monia oudostuttaneille savikummuille, joiden huipulla on muovitötterö. Kasat ovat rakennusyhtiön keino etukäteen painaa tulevien talojen pohjat niin syvälle, että niille sijoille voidaan taloja rakentaa. Tötteröiden kautta havaitaan painumaa.

Yliopiston tutkijat olivat taas rahdanneet Ridaliin uusia laitteita ja nauhoittavat kamerat estävät vandalismin. Melko pieni alue edustaa hienosti suomalaista monipuolista kosteikkoelämää, käy katsomassa!

Haltia

Vihdin Vihreät teki retken juuri avattuun Nuuksion opaskeskukseen HALTIAAN, joka edustaa hienosti suomalaista puuarkkitehtuuria. Itse näyttely tuntui hiukan vaisulta ja keskeneräiseltä, mutta palvelee hienosti ulkolaisia turisteja, joita nytkin oli pari ryhmää näkemässä pikaista läpileikkausta maamme luonnosta. Suomalaiselle kävijälle juuri mikään ei ole uutta, sillä olemmehan eläneet kaiken tämän upean keskellä! Siksi se jää usein vähälle huomiolle.

Näyttelyn tekniikka tarjoaa hyvät laitteet, joille ei kai ajan puutteen vuoksi oltu saatu kuvatuksia riittävän tasokasta kuvamateriaalia. Sopii toivoa että jo ensi vuonna paikallinen asukaskin kokisi jotain sykähdyttävää luontokuvaa näiden tuttujen sijasta.

Lapsille keskus tarjoaa hienoja ja jänniä elämyksiä mm karhuluolassa. Näyttelyn perään voi vielä tehdä kivan kävelyn, joille löytyy muutama luontolenkki.