ke 29.12.2010 WB leenan kaa

tehtiin sama retki kuin pari kertaa aiemmin länsirannalla. Nyt takertui lautalla nuori autokuski, jonka kanssa selvästi sovittiin reitti ja hinta, New Qurna ja Medinet Habu, 2,5 - 3 tuntia. "ajalla ei väliä" sanoi poika. Hinta sam kuin ennen muillakin.  Mohammed Eltayed Awis on siis toinen omistaja ja egyptiläinen osapuoli talossa Elphardous Home, jota kävimme taas katsomassa ja hän tarjosi lasin teetä. Puhelin sinne on (002) 095 231 3435.

Sitten piipahdus Carterin talossa ja siitä alkoi harvinainen riita kyydistä. Tulimme lippukioskin nurkalle ja sanoin että seuraavaksi ajetaan luostariin, niin poika ei suostunut ja sanoi että on liian pitkällä, väittäen ettei se ole enää MH aluetta. Suutuin ja sanoin pojalle, jos et aja sinne, nousemme pois emmekä maksa mitään. Noustava oli ja siitä seuraavaa taksia jututtamaan. Kun huomasin että tämä vanha pässi ei puhu egnlantia, olin jo aikeissa soittaa toisen kaverin, taxi-Ahmedin. Poika sitten ajoi vierelle ja pyysi kyytiin, mutta vihaisena, Oli kai tullut tulokseen, että häviää kiistassa, jos ei taivu. Turistilta ei rahaa väkisin saa poliisin tarkastuspisteen edessä ja parempi huono keikka kuin ilman rahaa jo tehdystä puolikeikasta. Koptiluostarin edessä hän sitten riitautti ajan ja vaati että puolen tunnin sisään pitää olla lautalla. Eihän me aikaa enempää tarvittukaan ja sopi meille paluu. Sitten joku huuteli kuskille MH:n tenppelin edessä ja meiltä kysyttii, voiko kyytiin hypätä pari turistia lisää. Sopi ja takapenkille tunki kasseineen pari nuorta matkalaista. Vaihtoivat hotellia, molemmat minulle outoja nimiä. Sanoin vielä evääksi heille että maksavat vain kympin. Se nyt hyvitti pojalle vähän ja maksoin sovitun 75.

Retken jälkeen lautalta vossikalla Gaddisiin ja tiesin etukäteen, että maksun aikaan käydään vielä kiistaa hinnasta ja sanoin Leenalle, että ainakin kuski pyytää tippiä hevoselle. Niinhän siinä kävi ja kaikenlaista vetoomusta matkan pituudesta ryöppysi. Olin kovana, sopimus on sopimus. Katuvierellä istui nuori kauppias tuolissaan ja nauroi meidän kinalle, se kun on niin tavallinen. Matkalla olin kieltänyt kuskia lyömästä hevosta ja moneen kertaan pyysin antamaan hepan kävellä välillä. Vaikka piiska oli pitimessä, hän ohjilla piti humman hitaalla Luxor-ravilla.

Kun toiset naiset olivat uupuneet golfista ja jäivät lepäämään, käytiin sitten kahdestaan syömässä Ritzissä. Siellä isäntä tervehti kädestä ja kyseli voinnit. Hän on alkanut pitämään mua oppaana, kun aina olen eri naisten kanssa syömässä. Siksi sain taas 20 alennusta.

Illemmalla sitten oli ukonilma, pilvistä ja hiekkamyrsky, mutta ei sadetta. Siksi pelikentällä oli ollut hiostava keli ja naiset uupuivat tavallista enemmän. Peli olikin sarjan viimeinen ja he jättivät sinne lapun jossa sovittiin että Muhamed-caddiemaster soittaa jos on tiedossa pelikaveria. Äkkiä minä kentälle kerkiän jos peli odottaa.