luxor 140.2010 Televisiokadulla

Kävin pitkällä kävelyllä, läpi Medinakadun hälinän aina telkkarikadulle asti. Katselin putiikkeja ja ravintoloita tulevia päiviä varten, sillä tähän saakka olen liikkunut vain tuolla Feirusin suunnalla ja hotellikadun lähellä olevissa kuppiloissa. Medinakadun pikkubussit ajavat aina tätä kautta ja aseman edestä, joten ei edes tarvitse tarkistaa, muuta reittiä ei oikein ole. Kuski tyytyy kiltisti 50 piasterin kolikkoon. Kuulemma kaikki reitit käyvät asemalla, joka suunnasta. Johtuu siitä, että rantakatu Garnish on pikkubusseilta rauhoitettu. Toisaalta se varmistaa taxeille ja vossikoille asiakkaat, koska turistit kävelevät rantakatua.

Edullisempia hintoja havaitsee, kun ollaan poissa turistipaikoista. Täällä on useita valoisia, siistejä ja länsimaiseen tyyliin sisustettuja paikkoja. Astuin sisään paikkaan nimeltä NEW MESH MESH, Televisiokadun ja Sidy Abdel Rehin st kulmassa. Vastapäätä on kännykkäkauppa KOKO joka edustaa teleyhtiö elisalat`ia. Se on kuin elisa salaatin kera.

Valoisa siisti paikka ja nimi tulee ensimmäisestä omistajasta, joka oli saksalainen, lempinimi hänellä. Paikka on edelleen saksalaisomisteinen.

Edullisia hintoja: grillattu kala 25, kana + riisi 20, chicken carry 25, kana-ceasar-salaatti 10, (Jolie Villessä 37) sopat 4, mixed seafood-soppa 12, paistettu calamari 20, mix fish fread, 3 sorttia 30. Vesi 4, cola 5.

Siinä asioita pohtiessa, kirjasin asian jonka juuri luin www.rokote.fi sivulta, jossa muuten kannattaa tarkistaa omat rokotukset ja neuvot. Yksi asia oli, että ota kotona ennen matkaa valokopio passista ja luottokorteista, muistakin korteista. Vielä tehokkaampi tai lisämahdollisuus on, että kopioi passin ja luottokortin omaan sähköpostiin talteen. Sieltä ne voi aina tulostaa jos tarve tulee. Täytyypäs muistaa kotona hoitaa homma, nyt se on minulla myöhässä. Taas tuli myös mieleen, että täytyy kysellä josko pankki antaisi kopiokortin omasta pankkikortista, sillä pitkämatkalainen on kusessa jos kortti vahingoittuu.

Huomenna muutto ja jääkaappi on täynnä juotavaa, muonaakin on. Tällaisen pula-ajan lapsen on nääs vaikeaa olla ostamatta ruokaa varastoon! Vaimo nauraa - jos se nyt yleensä viitsii edes lukea näitä.

Tänään piti tavata May, mutta hän perui, kiireeseen vedoten. Totesimme, että on hyvät mahdollisuudet tavata loppuvuodesta täällä, sillä hänkin haluaa olla täällä kun Englannissa on kurja sää. Äsken juuri tekstailimme Aishan kanssa ja tapaamme tiistaina, palautan kirjoja ja saan kuulla fillareiden hinnoista jotakin. Loppua kohti tulee aina kiire, kumma juttu!