Pakomatkoja ja pakkokuljetuksia

Kansainvälinen ihmisoikeustuomioistuin Haagissa tarjosi viime viikolla ilmaisen lennon Norsunluurannikon entiselle pressalle, Laurent Gbagbolle. Haagissa istuin on jo ehtinyt roistoa kuulustelemaan ja valmistelee oikeudenkäyntiä, jonka veikataan kestävän vielä pitkään. Rikossyyte on murhat, raiskaukset ja rikokset ihmisyyttä vastaan. Tosin on jo todettu, että rähinään tarvitaan toinenkin osapuoli ja että nykyinen pressa joukkoineen olisi yhtä syyllinen. Joka tapauksessa tämä G on ensimmäinen valtion päämies joka on saatu tuomiolle. Lisää odotetaan, esimerkiksi Sudanin pressaa. Gaddafi saikin jo kutsun mutta ehtivät tappaa hänet ennen kuljetusta.

Gaddafin kolmas poika Saadi oli valmistelemassa pakoa Nigeristä Mexicoon, josta oli ostettu törkeän kallis rantahuvila suvulle. Mexicon poliisi paljasti suunnitelman ja on pidättänyt mm yhden kanadalaisen homman avustamisesta. Paikkaan piti lentää suoraan Afrikasta yksityiskoneelle ja Mexicossa vieressä oli valmiiksi pieni lentokenttä.

Pakistanin pressa Zardari lensi vapaaehtoisesti sydänhoitoon Saudeihin. Voisi silti olla että se ennakoi jotakin siellä tapahtuvaksi.

Illinoisin kuvernööri sai kyydin linnaan ja istumista 14 vuodeksi korruptiosta. Oli kuulemma jo toinen siitä hommasta käräytetty korkea pomo.

Italiassa tarjottiin kyyti panssaroidulla putka-autolla 13v. jahdatulle mafian pomojen pomolle. Pitkä tuomio odottaa, murhista, huumehommista jne.

EU-pomot lentävät huomenna epätoivoiseen kokoukseen Brysseliin yrittämään pelastamaan EUROA. Arvioivat asiaa koko viikon tv:ssä ja odotukset onnistumisesta ovat laihat. Lirissä ollaan! Kiinalainen luottoluokittaja uhkaa alentaa Ranskan luokitusta ja se olisi sitten vyöryn alku.