80 vuotiasta Ingridiä onnittelemassa 

Tutustuin Annukan vanhaan tuttavuuteen, norjalaiseen Ingridiin, joka on asunut täällä 15 v ja täytti tänään 80v. Varsinainen teräsnainen, joka 65 vuotiaana muutti tänne reuman takia ja sai siihen päälle nämä terveemmät lisävuodet. Täti kertoi, että kädet toimivat nyt kuin nuorena, ennen reumaa, koska täällä on sopiva ilmasto. Annukka osti hänelle lahjaksi kalliin öljyn, jonka sekoitti vartavasten sopivan yhdistelmän ADELin apulainen. Kerron tästä ihmemies Adelista toisessa jutussa.

Ingrid ehti kertoa lyhyen tuokion aikana kauhujuttuja täällä huijatuksi tulleista eurooppalaisista naisista ja pormestari, nyttenmin kuvernööri Samir Farakista.

Useampikin naisparka on rakastunut jossakin egyptiläiseen mieheen, muuttanut tänne ja kaikenlaisen keplottelun kautta menettänyt omaisuutensa ja joutunut tukalaan asemaan ja se rakkauskin on haihtunut, usein mieskin rahat mukanaan. Yksi brittinainen menetti 5 rakentamaansa asuntoa ja 500 000LE päälle. Tullessaan lomalta kotisaareltaan, löysi asunnostaan nuoret egyptiläisnaisen, joka oli polttanut hänen vaatteensa ja kaikki tavarat ja asusti uutena vaimona hänen talossaan. Tietysti mies omisti kaiken paperilla, kun täällä ei ulkomaiset saa omistaa maata, ainakaan helpolla ja vasta monen juridisen kiemuran takaa.

Toinen tarina koski maata Ingridin talon ympärillä. Naapurina uudessa talossa asuu Samir Farakin henkivartija, kultakaluunainen poliisiupseeri. Tämän talon vierestä Niilin rannasta, oli häädetty 3 taloa ja purettu röttelöt pois. Yhdessä asui 8 lapsinen perhe, joille ei tietenkään annettu uutta asuntoa. Toinen häädetty oli liikuntakyvytön 70v nainen. Kaksi miestä vaan nosti mummelin pihalle ja heitti kamat auton lavalle. Näille tonteille on nyt tulossa puisto. Myös Ingridin taloa on uhattu ja siksi hänen on vaikeata myydä talojaan, joita on vierekkäin kaksi. Hän haluaisi muuttaa kaiken rahaksi ja palata Norjaan.

Kuvernööri SF oli esiintynyt telkkarissa ja valehdellut, että yhtään taloa ei enää pureta uudistusten tieltä Luxorissa. Seuraavana päivänä häädettiin 6 perhettä seremonikadun tieltä Luxorin temppeliltä Karnakin temppeliin johtavalta suoralta reitiltä. Ja samana päivänä nämä onnettomat siitä Ingridin vierestä. Farak väittää, että häädöt määrää Unesco, joka rahoittaa uudisrakentamisen. Se on vale, sillä Unesco on nimenomaan vaatinut, että ihmisille järjestetään uudet asunnot ennen häätöä. Unescon pomoina on ollut useita täkäläisiä ja siksi länsimaat ovat paljon rahoittaneet hankkeita. Mehän maksoimme aikanaan Abu Simbelin temppelin pelastamisen Nasserjärven alta. Sama koskee nyt näitä historian ennallistamisia, joita SF junailee, mutta käyttää häikäilemättä YK-elintä savuverhona ihan omille juonilleen. Ilmeisesti tämä puiston rakennus sinne Sheraton hotellin taakse liittyykin siihen, että tällä siistitään poliisiupseerin ympäristö ja nostetaan kiinteistön arvoa.

Ingrid kertoi kirjoittaneensa yhteensä 63 kirjettä ministereille, parlamentin jäsenille ja juristeille. Se oli pysäyttänyt roisto-kuvernöörin, mutta nyt suunnitelma häilyy talon yllä ja estää sen realisoinnin.