luxor 130.2010 On ilmat

Broodeje Holland ruokapaikan monitoimi-apulainen Makarim Gindy kertoi uutisia ajalta, kun olin käymässä Cairossa. En kai silti olisi niistä kuullut kun en osaa sanaakaan arabiaa, en siis lue paikallisuutisia enkä katso TV:stä muuta kuin englanninkielisiä. TÄÄLLÄ ON SATANUT!

Cairossa tuli muutama pisara, mutta Assuanissa ja monessa muussa paikassa on satanut kaatamalla.

Luxorissa myös pikku ropina. Hurghadan-Safagan välinen tie katkesi sateen vuoksi. Sharm El Sheikissä on ollut tuhoja. Yhteensä 12 ihmistä on kuollut sateen ja tuulen vaikutuksiin.

Assuanissa vettä on tullut niin, että 240 savitiilistä muurattua taloa on sortunut. Kun ne on tehty mudasta, ei edes kunnon sitkeästä savesta, ne suorastaan sulavat veteen, kun vettä tulee paljon. Ilmeisesti talon seinien alaosat hajoavat ja talo sortuu. Tämä taas johtuu siitä, että taloihin vesi tulee rinteeltä, jolloin sitä kertyy herkästi isoja määriä. Assuanissa oli sortunut 42 voimajohtopylvästä, ilmeisesti ketjureaktiona. Kun jonkun pohja pettää sateen takia, se vetää naapuripylväät mukanaan ja tuho kertautuu. Siinä meni sitten myös sähkökeskus hajalle. Assuanissa tuuli kaatoi felukan ja 1 brittituristi kuoli, kai hukkumalla, muut 5 pelastuivat.