Skeptikot ovat suppea joukko

Eihän näitä ole nuppilukuina laskettu, mutta kansainvälinen YK:n alainen Ilmastopaneli IPCC nyt vaan käsittää maailman kärkiosaajista jättiosan. Paneeli ei tutki vaan seuloo muiden tutkijoiden tuloksia, kritisoi niitä ja tekee niiden pohjalta yhteenvedon. Näitä puuhaan osallistuvia korkean tason tieteentekijöitä on kerrottu olevan noin 4000.

 

Viime kertaisessa julkistuksessa oli muutama virhe, jotka sittemmin on tunnustettu ja oikaistu. Uutta raporttia on odotettavissa ensi vuonna mutta on huhuttu myös väliraportista, koska merijään sulaminen on ollut ennustettua nopeampaa. Useat tutkijat varoittavat jo, että kriittinen raja on ylitetty ja muutosvauhti kiihtyy.

 

Maallikkona minun ei tarvitse kirjata hataraan muistiini mitään nimiä tai muita faktoja, koska ne on helppoa tarkistaa. http://ilmastotieto.wordpress.com/category/ilmastotiede/ Sieltä kiinnostunut löytää myös otsikon Ilmastoväitteet, josta voi hakea tukea näkemyksilleen. Sieltä vaelsin edelleen sivulle http://grist.org/series/skeptics/ joka on englanninkielinen, joten jätän sen väliin, koska termit ovat liian vaikeita minun be:lle. Mutta halukas löytää vastauksen kaikkiin niihin väitteisiin mitä julkisuudessa on pyöritetty viime vuosina näiden skeptikkojen suunnalta.

 

Aika huvittava on väite että tutkijat sepittävät aineistojaan saadakseen lisää apurahoja. Väitteen hölmöys selviää, kun toteaa että näitä tutkimuksia pyörittävät valtiolliset toimijat, maiden säälaitokset, akatemiat, yliopistot jne ja ne toimisivat joka tapauksessa oli säät menossa mitenpäin vain. Nasa on yksi vankka tutkijataho, koska sillä on käytössään jenkkilän koko avaruusosaaminen, tutkimusraketit, satelliitit jne. Jenkkien senaatti on yksi suurin kriitikkokeskittymä, mutta NASA saa rahoituksensa skeptikkojen jäädessä jalkoihin.

 

Yksi tärkeä taho, joka tukee meitä ”alarmisteja” on suuren rahan vakuutustalot, kärjessä maailman suuri jälleenvakuutusyhtiö Swiss RA joka on ollut aktiivinen edistämään ilmaston suojelutoimia, sillä sen maksamat korvaukset ovat olleet kovassa nousussa. Vakuutusjohtajat vetosivat hiljattain YK:n yleiskokoukseen ja USA:n kongressiin. Lisätietoa ilmastoasioista suomeksi http://www.co2-raportti.fi/index.php?page=ilmastouutisia&news_id=3915

 

Nippe Nikander

hälytyksen kuullut