Auringon palvontaa teknisesti

 

Nyt on sitten jo tarjolla kotimaassakin järkihintaan aurinkolämmitin esim uima-altaille, jota olen vuosia kaivannut. 106L säiliö, tyhjiöputket, teline ja koko homma 350€

http://www.ltt24h.fi/tuotteet/piha-ja-m%C3%B6kki/vesipumput-ja-varusteet/588/

Ultimatemarket tarjoaa myös uutta: 13 solar 3D inverter aurinkokennoon yhdistettävä ilmalämpöpumppu. Siis pumpun tarvitsema sähkö saadaan lähes kokonaan auringosta, lukuun ottamatta ihan surkeinta kautta marras-tammikuu ja muuna aikana se käy verkkosähköllä. Mikä viisainta nyt kun kesät uhkaa kuumeta on se, että sillä saa viilennystä ja juuri silloin kun meillä piisaa aurinkoa. Koko paketti aurinkopaneleineen alle 2000€. Minua kiinnostaa, kun mutsin asunnon sähkön kulutus on ollut ihan posketonta luokkaa.

 

Soitin parille ammattimiehelle, jotka tyrmäsivät Ultimaten vehkeet. Kuulemma kunnon IL-pumppu imaisee 240V virtaa jota ei aurinkopaneeli tuota tarpeeksi jotta laite pyörisi. Kun näitä on jo 10v! markkinoitu, niin luulisi suurten japsimerkkien kopioineen idean ja sitä jokainen tarjoaisi. Uskon asiantuntijoita.

 

Lueskelin joka luukkuun tulevaa Suomela mainoslehdykkää, jossa kuitenkin oli nuo yllä kerrotut tuotteet. Mutta on se kamalaa, miten poskettomia hintoja meillä kehdataan pyytää ihan tavallisista kamoista, kuten seinäkoukku, johon ripustaa jotain kuten vaatteita tai varusteita. Ikean asiallinen ja tyylikäs maksaa 99s, kun kallein ”design” - ruma vielä, maksoi 28€ ja pari vielä 25.50€. Järjetöntä.

 

Wuosisatamarkkinat junailee paikallinen 4H yhdistys ja kun tietää että homma pyörii parin nuoren naisen voimin, pitää nostaa lippistä. Apuna on toki teinejä, mutta heitä pitää opastaa ja vahtia. Järjestäjille on kertynyt oppia jo vuodesta 2007 jolloin juhlittiin Vihdin 500v bileitä, joista perinne alkoi. Silloin aluksi järjestäjillä oli enemmän voimaa takana, kun virallisia oli mukana kunta, srk ja monia järjestöjä. Rutiini auttaa mutta kyllä tekevät pitkiä päiviä tytöt vaikka apua saavatkin muilta. Mutta kunnan apu taitaa olla vain sivusta seuraamista, ei ainakaan rahaa.

 

Nyt vaan toivotaan auringonpaistetta ja paljon kävijöitä 24.8.

 

Radiossa oli juttu nuorista kavereista jotka ovat puskeneet ylös uuden fillarifirman nimeltä Pelago. Aluksi kunnostivat käytettyjä mutta se ei lyönyt leiville. Ovat nyt tuottaneet laadukkaita fillareita ja kumma kyllä pystyneet myymään myös ulkomaille. Tanska ja Hollanti kovina pyörämaina luulisi hallitsevan sitä markkinaa. Lähetin ihan piruuttani pojille linkin siihen israelilaiseen firmaan joka tekee fillareita aaltopahvista. Jospa ryhtyvät yhteistyöhön?

 

Vaikka Aisha totesi Aljazeeran puolueelliseksi, ei se kaikessa ainakaan pidä paikkaansa. Mursilaiset ovat sunneja kuten melkein kaikkien öljymaiden hallitsijat. Ja väite oli että AJ tukee heitä. Eilen tuli Suomen TV1:stä dokkari Bahrainin kapinasta, joka oli kansannousu shiiat voimanaan. Maassa on sunnivähemmistö joka kuitenkin pitää valtaa ja sortaa omia shiiojaan ja ulkomaisia halpatyötä tekeviä piikojaan ja muuta likaista duunia tekeviä aasialaisia.

 

Bahrainin kapina jäi kovasti arabikevään isompien kumousten jalkoihin ja hallinto pimitti ongelmat taitavasti. Apuun riensi sotaväki ja poliisit Saudeista ja kapina tukahdutettiin raa`alla voimalla. Tässä kaikessa oli ihan tapahtumien keskellä mukana kuvaajat ja muu ryhmä ihan alusta asti, sillä kapina sortui viikossa. Todistaa siis AJ:n monipuolista ja tässä puolueetonta ja palkittua raportointia. Areenalta pätkän löytänee tv1-dokkarit / nimellä Bahrainin mykkä huuto.

 

Jo nyt on markkinat, kun egyptiläinen tuomioistuin on määrännyt Muban vapaalle jalalle takuita vastaan. Takuusumma ei kirpaise sillä Muba ehti haalia miljardeja ja piilottaa niitä veroparatiiseihin. Siinä nyt näkyy maan turmeltunut hallinto, sillä tämä on takuuvarmasti vahvan miehen, armeijan johtajan Sisin tempaus. On kyllä surkea hallinto ja korruptoitunut oikeuslaitos.