WB mutatiilitalo
Vasta kun olin sopinut tapaamisen, hoksasin että päivä on merkkipäivä. Tasan vuosi sitten Mubarak jätti virkansa. Sitä juhlitaan ainakin Kairossa. Vastassa ollut Muhammed totesi vaan, että me täälläpäin ei asiaa juhlita.
Kävin palaveria mahdollisesta liinojen maahantuonnista tämän Karavanserain omistajan kanssa. Fiksun oloinen heppu on rakentanut savitalon jossa hän pyörittää WB:llä turistikauppaa, joka eroaa edukseen. Laadukkaita käsitöitä kiinteillä hinnoilla.
Palaverin lopuksi tuli juttua, että ihailen savitaloja jotka ovat ekologisia. Annukka on etsinyt sellaista asunnokseen, mutta menestymättä. Nyt Muhammed kertoi, että hänellä on tekeillä talon alku ihan vieressä, mutta hän jätti sen kesken, kun ei ollut tiedossa ostajaa tai vuokralaista. Siksi se on nyt kanalana. Poikkesimme katsomaan kanalaa, josta hän on valmis rakentamaan ihmisasumuksen. Savitalon ulkomitat ovat noin 500 x 1180 ja siinä on nyt kaksi huonetilaa. Isännän mukaan ikkunoita voidaan rakentaa halun  mukaan, samoin ovia ja näitä voidaan siirtää vielä. Jäin miettimään miten savitiiliseinään tehdään uusi aukko ilman sen yläpuolista palkkia. Kaipa näillä rakentajilla on siihenkin kikat? Tästä hankkeesta varmaan kirjoitan lisää.
Neuvottelun aikana saimme tavan mukaan karkadeetä, otimme muutaman kuvan ja ostin pari liinaa näytteeksi. Sovimme myös käynnistä kylässä, jossa liinat tehdään käsityönä. Selvisi että raaka-aine eli lanka tuotetaan ja värjätään Kairossa. Värit eivät ole standardisoitavissa, koska värit saattavat vaihtua erän mukaan. Käsityön etu ja haitta. Hinnat ovat todella kiinnostavia, edullisia. Mutta arvostaako eurooppalainen ostaja tarpeeksi käsityötä? Kysymys onkin mitä lisäarvoa käsityö antaa? Laatu ainakin tuntuu hyvältä käteen.
Retken lopuksi Muhammed heitti autollaan lähelle Memnonin kolosseja, ja menimme syömään saman nimiseen ravintolaan, jota Lonely Planet suositteli. Ja oli hyvä ruoka edullisesti. Siitä sitten mikrobussilla lauttarantaan, jossa pistäydyimme katsastamassa pari edullista hotellia tulevia tarpeita varten. Ensin Ramses, jonka hinnat ovat melko edulliset ja laatu kelvollinen. Sijainti sopivasti lauttarannan tuntumassa ja näkymät Niilille. Seuraavaksi suomalaisten käyttämää Gesira Gardenia katsastamaan. Siellä on allas ja kiva puisto keskellä bungaloveja. Asunnot jäivät katsastamatta, mutta laatu näkyi jo pihalla. Annukka sai hinnat, joita hän saattaa tarvita seuraavia kirjoittajakursseja suunnitellessaan. Mukava paikka, jonka löytää helposti menemällä lauttarannassa vasemmalla laiturista rannan suuntaan noin 600m ja siitä kyltin mukaan seuraavat 200m.
Paluu tehtiin helpomman mukaan eli veneellä, jonka raput ovat huonopolviselle ystävällisemmät. Hinta per vene on 5LE, ei paha.