Heinin kuppilaan tuli pariskunta, jotka olisivat halunneet ostaa maalauksen. Olivat kai aikaisemmin nähneet kuvan netissä ja sieltä sitä nytkin katsottiin. Eivät olleet tavanneet artistia shopissaan. Hein tiesi että vanha artisti asuu putiikin yläkerrassa ja lähti tarkistamaan. Tyhjä reissu, mutta kohta vanha herra tuli cafeteriaan. Skotit olivat jo menneet hotellille, koska lento oli parin tunnin päästä. Läppäristä katsottiin kuvaa, 30x40 cm teos puulle maalattuna oli heitä viehättänyt. Maalari sanoi että hän on jo myynyt sen, mutta piankos hän vetäisee uuden.

Totesi vain että 4 tunnissa hän ehtii tehdä kopion, mutta silloin se on märkä. ”Entä jos lähetän myöhemmin?” Keksi hän, mutta totesimme että asiakas varmaan haluaa nähdä ennen maksua. Harmi hänelle, sillä netin paristakymmenestä kuvasta hän oli myynyt 4 ja tämä olisi tiennyt hänelle kuukauden ansiota, hinta 500LE. Totesinkin Heinille, että maalarin täytyy olla kopti, kun panee hinnat nettiin, sillä muslimilla olisi tinkiminen niin verissä, ettei se hintaa anna. Tilanne saattaa olla toinen, kun välittäjänä on organisaatio, eikä kauppaa voi juuri netissä käydä kuin kiintein hinnoin. Www.fineart.gov.eg (valtio) ja artistin nimi on Reda Zaher.

(tässä asiassa olisi suomalaisilla nettikauppiailla paljon opittavaa, sillä mikä on turhempaa kuin soittaa myyjälle ja kuulla kyllä lopullinen hinta. Miksi ihmeessä sitä ei voi heti avoimesti kertoa, kun se kuitenkin puhelimessa heti kerrotaan? Rautakaupan tavaroita kun etsii netistä, saa jokin reilu kauppa, kuten rautakauppa.net edun, sillä sen kanssa on ilo asioida, kun voi heti verrata hintoja.) Hassu juttu että hänen puh.numero ei ollut painetussa esitteessä, taas kumma asennevamma, 010 695 9902.

Kävin katsomassa olisiko parturi Malak hommissa, kun hän oli soittanut aikaisemmin ja kertoi olevan Luxorissa. Kehoitti soittamaan kun haluan palveluja. Ei kai kannata norkoilla putiikissa kun ei asiakkaita ole. Totesin siinä, että Gaddisin turvaportti ei vinkaissut eli oli pois päältä. Siinä kadulla oli vossikkakuskeilla kova riita ja kamala huuto. Aikani seurasin ja päättelin, että yksi kuski yritti jonossa kiilata ja toiset häätivät pois. Tempperamenttia löytyy näistä hepuista.

ISIS altaalla oli varsin hiljaista. Siellä lienee n.150 lepotuolia ja laskin n.30 auringon ottajaa, altaassa ei ketään. Vettä ei niissä lämmitetä ja aurinko ei riitä siihen joten viileätä se onkin. Aulassa ei istunut ketään, eli tyhjää on. Hotellin edessä olevassa basaarikäytävässä oli uusia julisteita, joissa teksti vain arabiaksi. Kysyin mitä ne mainostaa ja sain selityksen että sanoma onkin paikallisille, idea ”yhtenäisyys on voimaa” - tyyppinen propagandajuliste.

Hein kertoi ikäviä kokemuksia. Eilen oli cafessa pistäytynyt brittipariskunta, jotka erosivat eri suuntiin jostakin syystä. Naiselta oli moottoripyörällä ajaneet miehet yrittäneet riistää laukun, onnistumatta. Hän palasi shoppiin kertomaan tapauksesta, mutta mitään ei tietenkään voinut tehdä. Heinille oli sattunut samanlainen juttu WB asuinpaikan valtakadulla lähellä Memnonin kolosseja. Reppu ei irronnut tyttöystävältä, mutta Hein yritti heittää kivellä. Olkapää oli sen verran kipeä ettei se onnistunut. Rosvot tietysti pääsivät karkuun. Se juuri on niillä taktiikkana, vauhdilla livohkaan. Totesimme vaan, että samaa sattuu Euroopassa kaikkialla, niin Hollannissa kuin Suomessa. Hälyttävää on että täällä se on uusi ilmiö. Täytyy vaan todeta että maapallo globalisoituu, rosvoissakin. Nyt he hämäävät varkaita kantamalla arvotavarat muovikassissa! Sanoin että sen riistää helpommin, mutta täkäläiset kai uskovat ettei semmoisessa kukaan hassu arvotavaraa kanna, toivottavasti uskovat.

Tv haastatteli Pakistanin ulkoministeriä Onpa kaunis nainen! Varmaan korein ulkoministeri koskaan!

Egyptin vaalien ääntenlasku venyy pidemmäksi kuin oli ilmoitettu. Ehkä se on hyvä merkki, halutaan olla tarkkoja Ennen vanhaan kun Muba ilmoitti yli 90% äänestäneen ja niistä 99% hänen suosikkejaan, voitiin tulos ilmoittaa aika pian, kun ei juuri laskutoimituksia tarvittu, hehe