Muistilista Luxoriin tulevalle

Olen kerännyt parin A4 verran erilaisia "hyvä tietää" juttuja, osoitteita, puhelimia, hintoja.

En halua panna niitä julkisiksi, mutta voin jakaa privaatisti halukkaille. Ota yhteyttä. Nippe@iki.fi

Golfin paikallissäännöt hiekkaerämaan reunalle

Toinen kirjoitelma on luonnos Golfkentän paikallissäännöiksi. Pohjana on kalpea muistikuva Tapsa Virolaisen laatimista, joita me seniorien ryhmämatkalaiset sovelsimme taannoin.Niillä tai näillä tuoreemmilla ei tietenkään ole mitään virallista luonnetta. Ovatpahan vain ehdotus jota sitten peliporukat soveltavat tai eivät. Kun ne lukaisee ennen kentälle menoa, saa varmaankin paremman pelihumoorin päälle ja osaa paremmin suhtautua kentän olosuhteisiin.

Ennuste matkailun tulevaisuudeksi

Pelikaveri ennusti, että zeppeliinit tulevat takaisin. Voisi ollakin hyvä ratkaisu, että niitä kehitettäisiin lentokoneiden sijaan. Silloin voisimme hitaasti ( 100 km/h?) ajelehtia tänne lämpöön. Välilasku tai pari saattaisi olla tarpeen ennen Välimeren ylitystä. Ehdotan Puolaa ja Kreikkaa!

Zeppeliinien yhteentörmäys ainakin olisi pehmeämpi kuin lentsikoiden. Pitäisi vaan kehittää uusi, vähemmän räjähdysherkkä kantoaine. Kyllä ne kiinalaiset sellaisen kohta keksivätkin. Onhan olemassa kaasuja, jotka tukahduttavat palon. Mutta taitavat olla nykyisin kiellettyjä (halonit?) kasvihuoneasian takia. Suo siellä, vetelä täällä.

Sitten on juna- ja meriyhteydet seuraava kehityksen kohde. Ja yksinkertaisesti tulee käymään niin, että kaukomatkailu lentäen loppuu kokonaan. Saattaa olla viimeiset lentokonesukupolvet menossa ja uusia ei tehdä. Paitsi sotilaskäyttöön tietenkin. Sille "tarpeelle" ei voida tehdä mitään. Purjeet ovat jo käytössä kauppamerenkulussa. Tulee uusi buumi sillekin osaamiselle. Kun osataan valmistaa aurinkoa sähköksi kerääviä purjeita, on homma hanskassa.