luxor 36.2009 itsemurhapommittajat

Länsimaiselle kummallinen ilmiö, tuo itsemurhapommi. Ja pommimies.

Se pohjautuu uskontoon, siis muslimien uskonrakennelmaan. Siihen sisältyy käsittämätön unelma-harha, että uskonsodassa kuollut taistelija pääsee suoraan paratiisiin, vilvoittavien vesien äärelle puiden varjoon ja Allah tarjoaa hänelle 77 neitsyttä käyttöön.

Tottakai tuollainen unelma houkuttaa nuorta, oppimatonta, työtöntä, tulevaisuuden toivoa vailla olevaa miestä. Onpahan edes jokin heikko toivo paremmasta. Hurmosuskonnollisuus vielä ruokkii asenteita ja ilmapiiriä. Talebanien ja muiden roistojen taktiikkaanhan kuuluu eristää nämä pommitaja-kandidaatit omaisistaan ja ympäristöstään. Heitä aivopestään järjestelmällisesti näissä taistelijoiden koulutuskeskuksissa. Niistä on tietoa tihkunut mm brittinuorten käytyä Pakistanissa leireillä kouluttautumassa terroristeiksi. Tietoa on saatu myös palestiinalaisilta ryhmiltä ja videoilta, joita kuvataan kun aivopesu on loppuvaiheessa ja pommimiestä valmistellaan tuhotyöhönsä.

Ymmärtääkseni pommimiehet ovat yleensä nuoria. Sillä nuoreen tuo unelmaharha tehoaa paremmin kuin kokeneempaan mieheen. Houkutus ei liene ihan niin vahva, jos on jo elämää maistanut ja naisiakin kokenut. Ja kääntäen, vanhalle miehelle 77 naista olisi jo kauhistus, eikö vaan? Sen ensihurman jälkeen niistä tulisi rasite. Varsinkin jos ne puhuvat arabiaa ja olisivat tietysti riidoissa keskenään. Mitenkähän se RAMSES II pärjäsi sen akkalaumansa kanssa? Hänellä kun oli 100 poikaa ja väistämättä saman verran tyttöjä. Niiden tekemiseen on tarvittu tuollaiset 40-50 naista. Ramseksen onneksi ne eivät puhuneet arabiaa, vaan ammoin kadonnutta muinaisegyptiä. Jospa se olikin yhtä lempeää kuin sen kirjoitettu asu, hieroglyyfit?

Johduin ajattelemaan näitä pommimiehiä, kun joka päivä tulee uutisia terrori-iskuista Pakistanissa, Afganistanissa, kaikkialta arabimaista. Tämähän on verrattain uusi ilmiö. Sanoisin lähteistä tarkistamatta, että itsemurhapommitukset alkoivat joskus -80 luvulla. Palestiinasta kai se alkoi, sillä siellä ollaan kaikista ahtaimmalla kaikin tavoin. Sitä ennen terroristit tappoivat mutta eivät itsemurhapommeilla. Siihen taas tarvitaan pyhän sodan julistaminen taustaksi. Jihadissa pitää olla selvä vihollinen, jotta sen voisi julistaa. (Buschin sota terrorismia vastaan ei kelpaisi tarkoitukseen, kun vihollinen on tuntematon?) Amerikkalaisia vastaan pyhä sota on jo julistettu monella papinsuulla, monessa moskeijassa.