Veden paine heittelee ja välillä ei tule ollenkaan. Tiskaamisessa se ei haittaa, mutta suihkussa ikävä juttu, kun olet juuri saippuassa, eikä vettä tule. Ratkaisu on nyt se, että lorotan ämpärin haaleaa vettä puolilleen, että pääsee pois vaikka vähän kesken jäisikin. Se sama ämpäri toimii vessan varasäiliönä.

Näin harvinaisen veneen Niilillä – ilman nimeä. Täällä kun on tärkeää että paatilla on komea nimi. Taisi olla kauppa tehtynä ja uusi isäntä vielä miettii ja keksii jotakin lännessä tunnettu käsitettä, josta väärin kirjoittamalla saa hyvän. Kaikenlaisia kuninkaita, prinssejä ja kuningattaria näkyy sekä nämä vanhat jumalhahmot antiikista.

Näin hauskan fillarin, jonka poikkitankoa oli vahvistettu palikalla, joka oli sidottu narulla yläputken sivuun. Pysähdyin tielle odottamaan sovittua kyytiä ja heti ajoi vieelle auto, jonka kuski aika hyvällä BE:llä rupesi tarjoamaan taloa vuokralle. On melkoinen huvila, kun sisältyy 4 MH! Eihän sellaista kukaan yksin tarvitse, pitää olla isompi ryhmä ja pitkään asuvia on sitten vaan nämä tutkijat, joille kämppätarjouksia satelee.

Nyt on viime päivinä näkynyt mp-kuskeilla korvasuojuksia, mutta arvoitus on onko kyse melulta vai kylmältä suojaus. Veikkaan jälkimmäistä. Sen versio on kääriä kaulaliina koko pään ympärille ja hauskoja liinavirityksiä on nähtävillä. Onpa näkynyt iltaisin varsinaisia talviviittoja, jollaista Hassan esitteli päällään.

Kaupungilla oli joulusta muistuttamassa muovinen kuusi, jonka oksille oli uhrattu vähän pumpulia. Lienee hankalaa kuvitella miltä lumi näyttää ja tuntuu, kun on nähnyt vain kuvissa.

Paavo kertoi kerran tarvinneensa sisätautilääkäriä ja suosittelee tohtori Safwat Sophya, jolla on vastaanotto SOUKin portin luona. Kylttikin on ekan kerroksen seinässä. Toinen hyvä on sitten tri Boutros täällä Medinet Habussa, kai yleislääkäri.

Kiinalaisten halusta keksiä myyviä nimiä oli esimerkki moottoripyörä merkiltään Keweseki.

Nyt alkaa touhuta juna ikkunan takana. Se kuskaa vainioilta sokeriruokoa. Kuulemma menee pari kertaa päivässä sadonkorjuun ajan. Sattuu vain niin että sen pysäkki ja veturin paikan vaihto on mun ikkunan takana ja tämä on ainoa paikka jossa on kaksoisraide ja vaihteet. Täytyy ruveta kuvaamaan touhua.

Eilen juteltiin Abdyn kanssa vuoden vaihtumisesta ja aikavyöhykkeistä. Mulla on koneen taustakuvana sattumalta juuri maailmankartta ja aikavyöhykkeet joka oli nyt tarpeen. Huomasin vaan että tänne pitääkin aina tuoda lentokoneiden kartat lapsille, koska kouluissa ei niitä ole ja karttaopetus on muutoinkin kovin vajaata. Abdyllekin, joka osaa monia asioita, oli maiden paikkojen, mm Suomen löytäminen mahdotonta, kun tässä kartassa ei ollut nimiä eikä rajoja. Tuntuu jotenkin hassulta että aikuinen ihminen ei löydä maailmankartalta Englantia, ei tiedä Itämerestä ollenkaan ja aikavyöhykkeet oli ihan utopiaa, vaikka on saanut koulutusta, osaa käytää tietokoneohjelmia sujuvasti yms. Onkohan purjehduksella ja rannalla asumisella suurikin vaikutus tähän yleisesti vai johtuuko koulujen erosta? Kai purjehtijakansojen on ollut aina pakko ymmärtää kartoista. Niilillä ei niitä tarvita, kun ei voi eksyä eikä paljon poiketa sivuillekaan.

KIPI jäi epäselväksi kun tarkkailija nukkui aamutuimaan. Taisi olla poikkeusaamu, kun palloja leijui vielä kahdeksan aikoihin. Oliskohan tehneet pari rundia? Kun koko pallomäärä kylässä on 25 voi olla että kysyntä olisi noussut niin että on tarvittu pari vuoroa. Pitänee panna kello herättämään jos vuoden ekana aamuna olisi taivaalla tungosta.