WB%202013%20ymp%C3%A4rist%C3%B6%20005-no

Kaksi maailmanluokan öykkäriä

 

Onkohan Putin ottanut oppia siitä piittaamattomasta öykkäröinnistä, jolla Israelin Netanjahu on pompottanut jenkkejä jo monta vuotta. Netanjahu on juuri ilmoittanut, että länsirannan (laittomia!) siirtokuntia laajennetaan jälleen. Ne on monta kertaa YK:n päätöslauselmilla todettu kansainvälisen lain vastaiseksi ja USA on vaatinut niiden purkamista. Mutta kovanaama-Benjamin vaan kohauttaa harteitaan, ”mitäs voitte minulle?”

 

Siinä sitä on ollut hyvä malli, miten atomipommin laukaisinta salkussaan pitävä voi isotella miten tahtoo. Kun ei tukijan hyvä puhe ole auttanut rauhoittamaan tilannetta Israelin ympärillä, voidaan arvata ettei vastustajan puheet tehoa Venäjään. Putinilla kun on vielä kaasuase, ei ihan pommina mutta kaupallisena kiristyskeinona, on länsi, USA ja EU ihan sormi suussa.

 

Nuo pari nössöä, Ban-Ki Moon ja Cahtherine Ashton eivät saa mitään aikaan, eikä ole kovin pelottavaa puhetta kuultu myöskään Rasmussenilta, jolla on sentään aseita takanaan. Mutta kun niitä ei nyt voi käyttää, sillä se olisi vielä huonompi ratkaisu kaikille. Siksi toteutuu ennustukseni, jonka heitin jo monta viikkoa sitten. Ennustin että pahimman toteutuessa länsi jättää Ukrainan susihukalle eli ei lähde haastamaan Putinia voimalla. Samoin heitin jo kauan sitten, että Krimin niemi joutaa menemään entiselle emomaalle, joka nyt näyttää toteutuvan.

* * *

Nyt on nousussa kolmas kovanaama, Egyptin kenttämarsalkka Al-Sisi. Näyttää, että hän ei vielä halua istua pressan pallille, vaan tekee sen vasta myöhemmin. Niinhän se Putinkin näytteli demokraattia ja istutti välillä Medjedevin pressaksi, kunnes kehtasi taas asettua ehdolle ja nousi uudelleen Venäjän hallitsijaksi. Pitkän tähtäimen suunnittelua. Mutta kun Sisi nousee pressaksi, voikin tulla ottelu Netanjahu-Sisi ja siinä olisi sitten jo aineksia vaikka minkälaiseen katastrofiin. Mutta ensin on Sisi päättänyt panna kuriin omat maanmiehensä ja rajan takaa tunkevat Hamasin hurjapäät ja militantit muslimijengit.

 

Yksi Egyptin ongelma on Afrikasta tunkevat siirtolaiset, jotka pyrkivät Eurooppaan, mutta joutuvat matkalla salakuljettaja-kiristysliigojen kynsiin. Nämä pitävät tukikohtiaan Siinailla. Jonkin julkaisun mukaan nämä joukkiot ovat paljolti beduiineja, joiden kulttuuriin ihmisryöstöt ovat aina kuuluneet. He taas saavat apua poliiseilta, sillä jutun mukaan ei ole mitenkään mahdollista, että pakolaiset voisivat muutoin päästä rajalta läpi Egyptin Siinaille. Uusin tapa on kiristää tunnetuilta heimojohtajilta jne rahaa uhkaamalla pakolaisen hengenlähdöllä. Näin saadaan suvulta köyhissäkin maissa rahaa, koska klaaniyhteisö pitää vankasti yhtä.

 

Härskiydellä pärjää, kun toiset toimivat sivistyneesti.