Pakistan on kuumana USA:n pommituksen johdosta, kun tännän haudattiin juhallisesti 25 uhria, jotka jenkit vahingossa pommittivat hengiltä. Näitä erehdyksiähän on sattunut paljon Afganistanissa, mutta ne on aina ohitettu vähemmällä metelillä. jenkit ovat hyökänneet pommikoneilla hautasaattueiden kimppuun  luullen sellaista kapinallisten autojonoksi. Kun sota jatkuu, sotilaslaatu laskee, kun joudutaan kaapimaan aina vaan huonompia joukkoja. Paremmat on jo käytetty ja ne on päästettävä pois ja tyhmempää porukkaa tulee tilalle. Virheitä tulee enemmän josta varmaan osa johtuu huumeista joita jenkkisotilaat hyvin yleisesti käyttävät näissä maissa joissa pelko on jatkuva ja huumeita tarjolla helposti.

Pakistan pani Naton huoltotiet poikki välittömästi ja tykitti jenkkien tukikohtaa kostoksi. Myös se määräsi 15 pv sisällä poistumaan lentotukikohdasta, josta jenkit ovat lennättäneet pommittavia ja tiedustelevia lennokkejaan.

Poliittinen tarkkailija totesi että Pakit ajattelevat "liika on liikaa!" Siinä on sotilasyhteystyö kovilla ja sopimukset paukkuvat. Jos huolto Pakistanin kautta on tukossa on sotatoimet Afganistanissa todella pahassa jamassa.

' * * *

Toisenlainen on tilanne Syyriassa, jolle Arabiliiga pani kovia sanktioita. Johtomiehet eivät voi matkustaa, pankkitoimet on jäissä, tukirahoitetut hankkeet jäihin, kauppa poikki jne. Tosin saarto vuotaa, sillä yhteydet ulospäin pelaavat vielä Iranin, Irakin ja Libanonin kautta. Tarkkailija totesi että tuskin Turkin bisnesmiehet helpolla luopuvat 7 mirjardin USD kaupasta Syyrian kanssa, joten vuotaa saarto sielläkin.

Koko arabimaailma on nyt maailman silmissä hankalassa tilanteessa. Kun 30v. sitten nykypressan isä ? Al Assad teurasti omia kansalaisiaan 30 000 ei arabimaailma juuri reagoinut. Ovat tottuneet hoitamaan ongelmat omissakin maissaan voimalla. Mutta maailma on muuttunut, varsinkin tiedonkulku parantunut siten, että kansanmurhaa ei enää voi salassa tehdä. Öljysheikit pelkäävät maailman reaktioita ihan eri tavalla kuin ennen. Ja jos yhtä Arabimaata syytetään, nousee varjo muidenkin ylle. Kun juuri on useampi diktaattori kaadettu, pelkäävät loput omien valtakuvioidensa puolesta. Mielenosoituksia on kaikkialla, vakavaa levottomuutta myös rauhallisimmissa maissa. Tv näyttää miten naapurin diktaattori saatiin nurin, niin kyllä siinä alkaa moni miettiä, miksei meidänkin tyranni voisi kaatua samoilla konsteilla?

Siksi on nyt öljysheikeillä kiire hillitä yhtä hullua ja saada tilanne rauhoittumaan, sillä kansan raivo on tarttuvaa. Myös on pelättävissä että maailman paine pakottaisi YK:N puuttumaan Syyrian tilanteeseen kuten kävi Libyassa. Ja siinä menis toive hallita tilannetta omien etujen mukaan. Siksi näitä pakotteita tukee 19 kaikkiaan 22 maan joukosta, vain Libanon, Irak ja joku kolmas vastusti. Iran ei ole arabimaa.