Muovi meressä on vaaraksi ekologialle

Kuten jo aikaisemmin olen kertonut, muodostaa meriin joutuva muovi suuren vaaran koko maapallon ekologialle, sillä se hieno muhju joutuu vääriin paikkoihin ja sotkee eliöiden sisuskalut, saostuu ja päätyy korkeimpien lajien elimistöön.

http://www.tekniikkatalous.fi/energia/ymparisto/muovi+meressa+ei+olekaan+pelkka+roskaongelma+ndash+uhkaa+koko+ekosysteemia+sairastuttamalla+pienet+madot/a951820

 

Fosfori meressä menee hukkaan

Olen ollut Huussiseuran jäsen jo kauan, mutta nyt kun elintaso on laskenut olen joutunut karsimaan myös jäsenmaksuista ja siksi seuraan touhua sivusta. Aikanani annoin panokseni Huussiseuran näyttelyissä esittelijänä. Yhdistys toimii pirteästi ja hankkii varoja järjestämällä joka toinen vuosi kansainvälisen Try Toilet Conferenssin Tampereella yliopiston tuella.

Huussiseuran uusi tunnus.

http://www.huussi.net/kaymalaseura-huussille-uusi-logo/

Kun kisa julkistettiin äskettäin mietin hetken onko vanhassa graafikossa puhtia osallistua, mutta sitten päädyin olla sekaantumatta. Kun ei heti helissyt ideoita, kuten joskus nuorempana. Vanhat aivot ovat kai liiaksi marinoitu.

Vedessä fosfori on väärässä paikassa, vaan se kuuluu kasveille. Vedessä se aikaansaa leväkasvua ja aineesta tulee kohtapuoliin pulaa, ainakin hinnat nousevat. Sen vuoksi tulee pakottava tarve kerätä fosfori kompostin kautta kiertoon. Biolanin "kanankakka"- Kariniemi totesi vesivessan erääksi typerimmistä asioista Telluksella.

 

Puhtaasta vedestä on aina pulaa

Ihmiset sotkevat usein itse juomavetensä.

http://maailma.net/artikkelit/herrojen_herkku

Näistäkin olen jo kirjoitellut blogissa.