Monella rintamalla on hiljaista, turismissa ja restauroinnissa.

Luxorista saan harvakseltaan tietoa, joten odottelen että joku kertoisi jos jotain uutta ilmenee.

 

Panen tähän linkin Luxor Times lehden blogiin jossa on tuore video ihan tyhjästä Karnakin temppelistä. https://mail.google.com/mail/ca/#inbox/140e4eecab1ab221

Jutussa kerrotaan myös Sfinksi Avenuen avajaisten siirtymisestä jo ainakin neljännen kerran. Työt on aina pysähtyneet kun kaupungissa tai maassa on sattunut jotain tavatonta. Ja näitä pormestarin, kuvernöörin, ministereiden ja persidenttien vaihdoksia on ollut jatkuvasti.

 

Muutoin olen sitä mieltä, että restaurointihommat käytännössä tarkoittavat sitä, että sfinksit on veistetty uusiksi, sillä en ole nähnyt yhtään kuvaa tai videota jossa niitä olisi todella kaivettu jostakin esiin. Olen usein katsellut ikivanhan kadun esiin kaivamista, ihan alusta asti, siis seurannut hommia vuosia, eikä koskaan ole mitään muinaista löytynyt kun olen paikalle sattunut ja jota olisi varoen käsityönä siinä katu-uralla kaivettu. Ei näytä mitenkään muinaismuistojen kaivuulta, joita olen myös seurannut läheltä länsirannan kaivauksilla. Kone kaivaa ja kadun pohjaksi lasketaan kovasti raudoitettu betonikakku. Sitten jonain aamuna on vain uusi jalusta paikallaan ja seuraavaksi sen päälle ilmestyy veistos. Feikkiä ja uusia ovat nämä sadat patsaat, väitän kunnes näen todisteita muusta.