Arabiliiga sai liikkeelle vain 80 tarkkailijaa, kun suunnitelmassa oli 200. Kapinalliset toteavat että tarvittaisiin 3000 jotta hallituksen eli armeijan ja turvallisuuspoliisin tappamista voitaisiin hillitä. Nytkin kävi niin, että vaikka 8 tarkkailijaa oli Homsissa, siellä tapettiin porukkaa. Kaikkiaan kuoli perjantaina 32 ihmistä ammuskeluissa. Armeija piilotti panssareitaan etteivät  tarkkailija nähneet niitä, mutta protestoijat ovat kuvanneet niitä kännyköillä ja lähettäneet videopätkiä nettiin.

Tuntuu siltä että  Arabiliiga ei saa tilannetta hallintaan. Sillä ei ole rauhanturvaamisesta kokemusta ja porukalle ehdittiin antaa muutaman tunnin koulutusta. UK:n asiantuntija sanoi että olisi tarvittu ainakin parin viikon koulutusta.

Tarkkailijoiden vetäjä ei taida olla ihan hommansa tasalla. Silminnäkijät kertoivat armeijan kauheuksista ja toivat jopa näytille pikkupojan ruumiin, jossa oli luodinreikä. Tämä vaan suurinpiirtein levitteli käsiään.

Perjantaina oli parissakymmenessä kaupungissa suuret mielenosoitukset, koska tarkkailijoiden läsnäolon oletettiin estävän armeija ammuskelun. TV kuva näytti, että tarkastajatkin joutuivat suojautumaan kun alkoi paukkua. Väkeäoli kaduilla kymmeniätuhansia. Ennustin aikaisemmin että Al Assad joutuisi lähtemään vuoden loppuun mennessä. Meni pieleen ja roisto porskuttaa edelleen. Taitaa käydä samaan tapaan kuin Libyassa. Mutta se vie sitten aikaa 4-8kk. YK on jo sanonut ettei se anna aseellista tukea. Kapinalliset vaativat YK:ta mukaan peliin kun Arabiliiga on osoittautunut hampaattomaksi.