Muslin Broterhoodin vallan kasvusta = vanhoillisuus lisääntyy.

YLE kertoi juuri uutisjutussa Kairosta, että nuoret miehet muiden mukana ovat vaatimassa naisten ympärileikkausten lisäämistä. Sen kieltävä laki tuli voimaan jutun mukaan vasta 5v sitten ja jo nyt se halutaan kumota. Mulla oli käsitys että laki olisi jo vanhempi, mutta nykyiset vallanpitäjät ovat käytännössä vesittäneet sen eikä laki enää tosiasissa anna suojaa turvattomille pikkutytöille.

Tosiasiahan on että tyttöjen silpominen jota kaunistellen sanotaan meillä ympärileikkaukseksi, kopioituna kieleen poikien vastaavasta, ei ole uskonnollinen asia eikä koraani sano asiasta mitään. Tapa on toki ikivanha, mutta en oikein usko että sitä törkeyttä olisi harjoitettu faaraoaikoina. Ainakaan mikään tiedossani oleva ei tue sitä käsitystä.

Tapa on levinnyt aika laajalle pohjoiseen ja samalla siis islamistiseen Afrikkaan, joten voi olettaa siinä olevan jonkinlaisen kytkyn, mutta esim sharialait eivät tapaa kirjaa, mutta eivät kai kielläkään.

Uutisessa kerrottiin että silpomista vastustavia kansalaisjärjestöjä on yli 80 ja niiden työtä koordinoimassa on YK:n tukema kattoelin, joka on huolisssaan kehityksestä. Asiaa vaikeuttaa uusi laki, joka on myös vaikeuttanut ulkomaista rahoitusta saavien järjestöjen työtä. Ja kun juuri mitään humanitaarista työtä ei köyhässä maassa tueta julkisin varoin ja nihkeästi myös yksityisin, on tämä tärkeä kansanterveystyö vaarassa vesittyä kokonaan. Vanhakantaisuus nostaa päätään Mursin porukoissa, surullista.