Nippeleitä

 

Käytiin syömässä vanhassa tutussa paikassa, Memnon patsaiden katveessa. Menimme Eevan kanssa ensin siitä ohi, jätin valkkaripullon viilennettäväksi ja tilasin kalaa, tottakai. Paikkaa pitää veljensä kanssa Abdul, puh 012824 99606.

 

Mentiin sitten paikallisapteekkiin ostamaan RAIDin hyttysmyrkkyä, joka nestepullo kiinnitetään sähköisen mötikän alle ja se pannaan pistorasiaan. Nyt ei tarvitse aamuisin raapia puremia.

 

Samalla Eeva sai pikakatsauksen Hassan Fathy-savikylään, johon mennessä vanha tuttu isäntä iloisena tuli toivottamaan tervetulleeksi. Tytär sitten näytti paikkoja ja lopuksi kysyin miten oli Vesan tehoaine toiminut. Oli kuulemma juuri odotusten mukaan ja isäpappa haluaisi lisää, mutta kun ei ole rahnaa ja tilauksen pitäisi olla aika iso.

 

Siitä sitten palailtiin ravinteliin ja jouduttiin odottamaan aika pitkään vielä, yli sovitun ajan. Kala olikin sovitusti ”ei ison kalan filee” mutta olihan se pettymys saada ruotoinen mikä-lie-ahven. Sovimme sitten omistaja-kokin kanssa, että kun seuraavan kerran tulen kalalle, ilmoitan edellispäivänä että hän ehtii hankkia kunnon ruodottoman fileen.

 

Isoisä tuli opettamaan n. 3v.,Asfa-tytölle miten turisteja hurmataan. Tyttö opetteli kuuliaisesti englannin sanoja, hymyili kauniisti ja rohkaistui menemään Eevan syliinkin. Näin muksut oppii käytännössä kielen ja siistin kerjäämisen.

 

Ei kovin paljoa ole asiakkaita käynyt, sillä isäntä esitti laskun vihkostaan, jossa oli mun edellinen lasku 2012 Päden kanssa. Hän muisti että juhlimme 6.12 lipun kera, kun oli ottanut kuvan. Siksi ilmiselvästi talohanke oli jäänyt kesken, kun bisnes ei pyöri. Kts eri juttu ”uusi savitalo tarjolla”. Jos kirjanpidon vihkossa on max 100 lomaketta, ja vuoden takaisen löytää helposti, ei ole paljon syöjiä vuodessa käynyt.

* * *

Aamuna 29.12 oli 4 palloa liikenteessä, hitaassa tuulessa. Ja nyt on korkea sesonki. Kun aamuhämärässä köhin katolla palloja tiiraillen, kuului naapuripihalta lapsen kirkas ääni, ”hello-money”.

 

Eeva lähti tutusti Luxorin puolelle, Pavea moikkaamaan ja juotavaa hakemaan.