Laiskan aamun jälkeen kävelylle ja kahville Mennessäni vein roskapussin, jossa kaksi tölkkiä ja pullo. Sattui kivasti että roskiksella oli kierrätysmies  ja hänelle ne kelpasivat. Onhan se kovin nurinkurista, että roskat ensin sotketaan ja sitten lajitellaan! Maassa saisi varmaankin pystyyn jonkinlaisen kierrätysjärjestelmän, sillä nämä kerääjät ottavat talteen myös muovipullot. Kas kun kerääjät eivät järjestä keräysastioita tai vaikka vain paikan katuvierelle, johon voisi kamat viedä. Olen havainnut että pahviakin kerätään, siis olisi ainakin 4 jaetta helposti eroteltavissa.

Stadionin edusta Medinalla oli tyhjä odottajista joten arvaan että jokin väliaikatulos on porukalle kerrottu, vaikka virallisia yhä odotetaan. Poliisiaseman edessä odotti 2 koppiautoa, siis niitä vankikuljetus-kalteriautoja. Kun palasin toista kautta mutta lähikatua, jossa on pikku moskeijahuone asuintalon pohjakerroksessa, tuli juuri ulos rukoilijat ja siinä oli ainakin 5 poliisiupseeria. Päättelin ettei ole suurempaa huolta mellakoista kun ukoilla on aikaa mennä moskeijaan.

Se yllätys oli nopea eläin joka sujahti edestäni kadulta yhteen kellariin. Kyselin Heiniltä onko hän mokomaa nähnyt. On nähnyt tämän, noin 20cm ruumiiltaan ja reilu 10cm häntä. Tumman ruskea kärppäeläin. Molemmat pohdimme nimeä otukselle ja sitten mulla sytytti, sehän on fretti. Tarkistus netistä vahvisti asian, mutta tämä oli normaalia pienempi. Lienee puolikesy karkuri, sillä Wikipedia kertoo fretin olleen jo faaraoiden lemmikki. Tällä ei ollut turkisssa yhtään valkoista, kuten kuvien mukaan voisi olla. W kertoi että Helsingin kaupunki on maksanut fretin omistajille palkkioita jos saavat citykaneja hengiltä. Siihen feetti sopii hyvin. Täällä ei kai kaneja ole riesana mutta syötävää otukselle riittää, sillä hiiriä ja rottia on. Vilkas pikku peto joka on kesytetty alunperin hilleristä.