Aamulla pikku unosen jälkeen oli pakko lähteä liikkeelle ruokaa etsimään. Kävelin sitten Winter Palacelle asti, 2,5 km ehkä. Se on siis tämä vanha hienostohotelli jossa asui mm. Agatha Cristie aikoinaan. Sen kivijalassa on Cheops matkatoimisto, jossa olemme asioineet useamman kerran. Luxorin filiaalin pomona on Saad Seif, joka järjesti kämpän meille. Nopeasti englantia puhuva heppu on luotettava ja hinnoissa antaa sen valmiiksi tingityn.Tuli selväsi esim ilmapallolennon hinnoissa, kun muualla ensin tingin pitkään ja silti Saad antoi halvemmalla "fixt price". Siinä samassa kivijalassa on myös kiinteähintainen koptien pitämä matkamuistokauppa. Siellä on iso kyltti jossa sanotaan: "Olemme kieltäneet myyjiämme tyrkyttämästä mitään". Toisella puolella on Thomas Cook josta saa kaikenlaista palvelua, mm valuutanvaihtoa ja matkoja.

Maksuasioiden hoito meni monimutkaiseksi. Mulla on asetettu 300 euron/vrk nostoraja turvallisuussyistä. Automaatti antaa vain 1000 LE kerralla. Tyrin vielä ja painoin vahingossa lainapyynnön suurelle kansainväliselle pankille. Automaatti torjui avuttoman yritykseni. Saad oli kuitenkin luvannut vuokraisännälle, että koko 2 kk maksetaan tänään. Kokeilin sitten Cookin kautta. Kassapoika yritti yhteyttä ja yli sen 300 rajan. Ei tiettykään onnistunut ja sitten viimeinen yritys päättyi Nordean kommenttiin, että on jo 3 turhaa yritystä, sulkevat yhteyden.

Saad oli välikädessä ja pinteessä. Siispä hän nosti suurieleisesti 700 e edestä rahaa ja kertoi maksavansa vuokran. Selitin että joudun nostamaan sen 3 peräkkäisenä päivänä limiitin takia. Sekin sopi olan kohautuksella. Tarjosin korvaukseksi 3 pv koroksi samaa 2% kuin olisi ollut Cookin provisio, mutta se ei kelvannut. Saad selitti ettei hän voi ystävältä ottaa korkoa. Taitaa olla kopteilla vähän sama ajatus kuin muhamettilaisilla. Saadin puhelin on:+20102342020.

Tutuksi tullut apteekkari, jolla oli jeesuskuva seinällä, kertoi viimeksi näistä arabi/kopti-jutuista. Arabien Egyptin valloituksesta 800 luvulla tiedetään niukasti. Silloin kansa pakotettiin muslimeiksi ja vain rikkaammat koptit voivat rahalla säilyttää uskonsa. Nauroimme sitä, että vieläkin koptit ovat varakasta väkeä. He ovat myös mielestään aitoja faaraoiden perillisiä ja muslimit ovat valloittajia, vierasta porukkaa. Tästä ristiriidasta johtuu että iso osa kopteista on muuttanut pois ja siksi tämä Suomessa oleva isoäiti on pahassa raossa karkotuksen uhatessa.