Tänään 24.8.2013 oli huippuhyvä retki Vihdin kirkonmäellä. Kirkas, tyyni kuutamoilta, paikalle kertyi noin 60 lepakoista kiinnostunutta, yksi porukka jopa Lohjalta asti. Täytyy olla tyytyväinen siihen, että mukaan oli tullut myös teini-ikäisiä, joka ei aina onnistu. Oliskohan syynä ollut se, että retken nimi oli lepakoiden hääyö. Idea liittyi siihen että kirkossa oli vihkimisyö, jossa vihittiin pareja sarjantyönä. Apua oli siitäkin, että retki oli osa Vihtipäivää. Vielä Wuosisatamarkkinoiden stagelta sain puheenvuoron ja lupasin kertoa lepakoiden sexielämästä. Raakaa mainosbluffia minulta, sillä nahkasiipien lemmenelämästä tiedetään surkean vähän.

 

Kirkaan yön syyksi arvioin sen, että satavarma pohjispaikka kirkkopiha toi ensi havainnon vasta kun olin kuluttanut juttuvarastoni loppuun, lähes tunnin retken alusta klo 22.50 saatiin kuulla eka maiskutus ja onneksi monen fikkarin voimin nähtiinkin yksi saalistuslento.

 

Sitten vaellettiin 1 km Vihtijoen sillalle ja siellä oli onneksi vilkasta vesisiippameininkiä. Kun yli parikymmentä lamppua valaisee joen pinnan lepakot näkee selvästi, vaikka lento onkin vain yksi nopea vilaus. Useat lapsikatsojista näkivät lepakoita ensi kerran ja innokkaimmat kyselivät jo seuraavan retken ajankohtaa. Joten saattaa tulla uusijoita ja melko varmasti ensi kesänä tulevat monet uudelleen.