Seinäjoella pamahtaa?

 

8.5. klo 20.58

Viisuissa on mukana poikabändi, jonka nimi taitaa olla pehmiskone? En tietty ole seurannut tätä hömppää, mutta jotain ironista on siinä, että samalla paikkakunnalla nyt ratkeaa eri porukoille tärkeät asiat.

 

Jutta tempaisi aika komeasti, kun sai ajoitetuksi telakkapaukun. Ovat yhdessä Jannen kanssa juonineet ajoituksen, joka muka oli kiinni Mayerin perheyhtiön päätöksestä. Syksystä asti on hallitus haarukoinut kumppania ja totta kai siitä oli hallituksessa käyty pohdintaa, toki pienessä piirissä. Onnittelut Jutalle ovelasta tempusta, mutta pelastaako se huomenna?

 

Nyt katson TV1 uutisia, jossa haastattelijat panevat tiukoille Jannen, joka joutuu kiemurtelemaan. Astian makua tuntuu. Samassa jutussa kerrottiin miten AY-liike on rahoittanut ”ryhmärahalla” Antti Rinteen kampanjaa. Kaarin Taipale oli jämäkästi tätä ay-kähmintää vastaan.

 

Nyt on siis tapojeni vastaisesti taas syytä katsoa tätä viisuhömppää, jotta tiedän mitä sille pehmytkoneelle käy ja saan tuntumaa myös toiseen pehmeään, SDP-koneeseen. Kuulemma taas käydään kovaa vääntöä koko yön puoluekokouksen hotelleissa. Saa vain arvailla mitä panoksia pannaan peliin oman ehdokkaan puolesta? Naisilla on taas kerran avaimet tässäkin pelissä pohjalaisissa hotelleissa.

 

Seinäjoen Mailajussit ovat arvailuissa nostettu korkealle pesiksen sarjassa mahdollisena mestarina. Siellä muistaakseni tapahtui jonkinlainen yhtyminen kahden seuran välillä. Mailat ovat heiluneet aina pohjanmaalla.

 

Mistäpäin oli kotoisin bändi Hullujussi?

 

* * *

 

Ykköseltä tuli kiinnostava dokkari Fukushiman katastrofin seurauksista, järkyttävää tietoa siitä salailusta jota Japanin viranomaiset tekevät peittääkseen seuraukset. Mutta niitä ei voi peittää, sillä jäljet näkyvät meressä, kaloissa ja jopa USA:n rannikolla. Filmi näytti myös japanilaisen luonteenlaadun, joka aina tekee velvollisuutensa myös epätietoisessa tilanteessa.

Jouduin aina välillä vilkaisemaan kakkosen lähetystä viisuista, jotta näin Suomen poikien rokin. En oikein pysty arvostelemaan noita, mutta valoshow oli mahtava. Jos pääsee loppukisaan, jää alle tusina kärjestä, veikkaa vaari. Aika hurjia taustahommia oli keksitty ja paikka mahdollisti huimia juttuja, tekniikka pelasi. Mitä kummaa tekee Israel Euroviisuissa? Tosi kekseliäitä juttuja olivat maiden lippujen värien esittelyt, fiksua. Jos näin oikein vain pari maata uskalsi esiintyä omalla kielellään, kaikki muut lauloivat englanniksi. Lingua franka, yleiskieli kaikkialla.

 

Tästä tuli taas mieleen vanhat muistot puhelinpalvelujen alkuvuosilta, jolloin Sonera harjoitteli näitä nopeita puhelinäänestyksiä ja mokasi monta kertaa. Myös mun bisneksissä kävi muutaman kerran, että puhelinkeskukset notkahtivat, kun eivät kestäneet tuhatta yhtäaikaista puhelua samaan numeroon. Sitä on nyt harrastettu jo parikymmentä vuotta ja ylimieliset inssit puhelinfirmoissa ovat oppineet läksynsä.

 

Ovat muuten tosi kekseliäitä nämä danskit ja tekivät hyvällä huumorilla ohjelman. Riitti kanttia pilailla oman maan matkailun kliseilläkin.

Vaikutti siltä että Itävallan esiintyjä olikin aidosti transu, ihan ok minulle. Pääsi ne Seinäjoen pojat sitten finaaliin, jossa on mahdollisuus voittoon?